Julkola med hasselnötter

Seg, söt, gräddig och alldeles underbar – att koka kola på julen är ett måste! Denna julkola är klassisk i sin smaksättning där vi tillsatt rostade hasselnötter för extra finess och crunch.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2021

Gör så här
00:20:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
6 stFantastisk god kola, lätt att göra. Nästa gång får den gå några grader över 125° typ 128°, tyckte den flöt ihop något efter jag skärt upp den.
Marita
Det blev lätt och gott att göra en dubbel sats i den stora Le Creusetgrytan! En påse ekologiska hasselnötter blev lagom att ha till! Jag kokade smeten till 125 grader.
Charlotta
Jättegott och rolig att baka 😉
Johanna
Grymt god 👍👍👍.
Anette
Hej! Varifrån kommer det gröna pappret som ni slagit in kolorna i (på bilden)? Jag hittar bara vanligt vitt smörpapper. Tack /
Magnus
Hej Magnus! Det gröna pappret har vi köpt på Kreatima. Hoppas det smakar! Hälsningar Michelle
ICA-köket
Jättegod och enkel kola. Jag var lite för snabb med att skära upp kolan och fick därför inte till så perfekta bitar som jag hade önskat så mitt råd är att verkligen låta kolan stelna helt.
Kristin