Juligt fröbröd

Betyg 3 av 5.29 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Juligt fröbröd

Ett riktigt härligt julbröd som passar såväl på julbordet som till frukost. Julsmakerna står russin, fikon och hasselnötter för och du svänger ihop brödet relativt fort dessutom! Tips: Ställ in en plåt över bröden i ugnen om de får för mycket färg.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2011

Juligt fröbröd

Ingredienser

2 bröd
7 dl vetemjöl
3 dl grahamsmjöl
2 dl grovt rågmjöl
2 tsk salt
2 tsk bikarbonat
2 dl mörk sirap
1 l filmjölk
1 dl russin
150 g fikon i bitar
2 dl hasselnötter
smör att smörja formen med
2 dl sesamfrö
2 dl pumpakärnor

Gör så här

00:40:00
00:50:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

2 st
  • Jag gör flera limpor av detta till jul varje år och alla älskar det! Bästa bästa brödet.

    Louise

  • Då jag tyckte det var mycket sött i brödet och inte hade nötter kvar, böt jag ut fikon, russing o nötter mot 3 dl solrosfrön som jag torrostade i stekpanna. Det blev ett mycket smakrikt och hållbart frukostbröd.

    Anne

Testa liknande recept

  • Grindalimpa
    Betyg 3.6 av 5.50 personer har röstat
    Receptet har 8 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Rågbröd med frukt och nötter
    Betyg 4.4 av 5.38 personer har röstat
    Receptet har 18 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Betanialimpa
    Betyg 3.7 av 5.30 personer har röstat
    Receptet har 11 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Mörkt filmjölksbröd
    Betyg 4.5 av 5.354 personer har röstat
    Receptet har 114 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kavelgris
    Betyg 4.2 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Pannbröd
    Betyg 4.4 av 5.20 personer har röstat
    Receptet har 9 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad