Juligt filmjölksbröd

Betyg 3.8 av 5.8 personer har röstat
Receptet har 5 kommentarer
Juligt filmjölksbröd

Ett saftigt mjukt bröd som får en julig känsla tack vare nötter och frön. Filmjölk, sirap och mjöl utgör grunden och när du sedan tillsätter solrosfrön, linfrön och russin får brödet tuggmotstånd samtidigt som russinen bidrar med lite syrlighet.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 1997

En tom tallrik med bestick och en grön kvist

Ingredienser

1 bröd
1 l filmjölk
1 1/2 tsk bikarbonat
2 dl mörk sirap
1 tsk salt
7 dl vetemjöl
3 dl grahamsmjöl
2 dl grovt rågmjöl
3 dl solrosfrön
1 dl hela linfrön
1 dl russin
ev 1 dl hela hasselnötter

Gör så här

01:00:00
00:30:00
05:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

5 st
  • Pepparkaksbröd och julen är hemma

    Leif

  • Jag bytte ut russinen mot torkade tranbär. DEt gav en friskare smak och blev jättegott!

    Eva

  • Det går alldeles utmärkt att minska mängden till 1 dl sirap utan att det påverkar smaken. Jag har även bakat helt utan sirap och det går bra, men smakar inte riktigt lika gott.

    Christina

Testa liknande recept

Mörkt filmjölksbröd
Betyg 4.5 av 5.352 personer har röstat
Receptet har 112 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Grindalimpa
Betyg 3.5 av 5.48 personer har röstat
Receptet har 8 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Frukostbröd med havre
Betyg 4 av 5.149 personer har röstat
Receptet har 32 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Rågbröd med frukt och nötter
Betyg 4.4 av 5.38 personer har röstat
Receptet har 18 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Annerstaskolans yoghurtlimpa
Betyg 3.4 av 5.46 personer har röstat
Receptet har 3 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Juligt fröbröd
Betyg 3 av 5.29 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad