Juligt filmjölksbröd

8
5
Juligt filmjölksbröd

Ett saftigt mjukt bröd som får en julig känsla tack vare nötter och frön. Filmjölk, sirap och mjöl utgör grunden och när du sedan tillsätter solrosfrön, linfrön och russin får brödet tuggmotstånd samtidigt som russinen bidrar med lite syrlighet.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 1997

Juligt filmjölksbröd

Ingredienser

1 bröd
1 l filmjölk
1 1/2 tsk bikarbonat
2 dl mörk sirap
1 tsk salt
7 dl vetemjöl
3 dl grahamsmjöl
2 dl grovt rågmjöl
3 dl solrosfrön
1 dl hela linfrön
1 dl russin
ev 1 dl hela hasselnötter

Gör så här

Tips

Pröva även att smaksätta med torkad eller färsk frukt. Det är bara att blanda med mjölet och fröna.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

8

Kommentarer

Leif

2018-10-21

Pepparkaksbröd och julen är hemma

Eva

2013-01-20

Jag bytte ut russinen mot torkade tranbär. DEt gav en friskare smak och blev jättegott!

Christina

2007-04-13

Det går alldeles utmärkt att minska mängden till 1 dl sirap utan att det påverkar smaken. Jag har även bakat helt utan sirap och det går bra, men smakar inte riktigt lika gott.