Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Juligt filmjölksbröd

Ett saftigt mjukt bröd som får en julig känsla tack vare nötter och frön. Filmjölk, sirap och mjöl utgör grunden och när du sedan tillsätter solrosfrön, linfrön och russin får brödet tuggmotstånd samtidigt som russinen bidrar med lite syrlighet.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 1997
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 bröd portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Blanda ihop filmjölk, bikarbonat, sirap och salt i en bunke. Tillsätt vetemjöl, grahamsmjöl, grovt rågmjöl, solrosfrön, linfrön, russin och eventuellt hasselnötter. Blanda väl, men mycket försiktigt.
  3. Smörj en 2-liters brödform (för 1 bröd) väl eller använd bakplåtspapper i formen. Fyll den med smeten och strö över lite mjöl.
  4. Grädda i nedre delen av ugnen ca 60 minuter, sänk sedan värmen till 175°C och grädda ytterligare ca 30 minuter. Täck ev med folie.
  5. Pröva med sticka att brödet känns torrt. Låt brödet vila minst 5 timmar i formen.

Tips

Pröva även att smaksätta med torkad eller färsk frukt. Det är bara att blanda med mjölet och fröna.

Ingredienser

Portioner: 1 bröd
  • 1 l filmjölk
  • 1 1/2 tsk bikarbonat
  • 2 dl mörk sirap
  • 1 tsk salt
  • 7 dl vetemjöl
  • 3 dl grahamsmjöl
  • 2 dl grovt rågmjöl
  • 3 dl solrosfrön
  • 1 dl hela linfrön
  • 1 dl russin
  • ev 1 dl hela hasselnötter
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Just nu är det stor brandrisk på många håll i landet. Kolla vad som gäller hos dig innan du grillar. Mer info från MSB