Juligt filmjölksbröd

Betyg 3.8 av 5.
8 personer har röstat
5
Juligt filmjölksbröd

Ett saftigt mjukt bröd som får en julig känsla tack vare nötter och frön. Filmjölk, sirap och mjöl utgör grunden och när du sedan tillsätter solrosfrön, linfrön och russin får brödet tuggmotstånd samtidigt som russinen bidrar med lite syrlighet.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 1997

Juligt filmjölksbröd

Ingredienser

1 bröd
1 l  filmjölk
1 1/2 tsk  bikarbonat
2 dl  mörk sirap
1 tsk  salt
7 dl  vetemjöl
3 dl  grahamsmjöl
2 dl  grovt rågmjöl
3 dl  solrosfrön
1 dl  hela linfrön
1 dl  russin
ev 1 dl  hela hasselnötter

Gör så här

Tips

Pröva även att smaksätta med torkad eller färsk frukt. Det är bara att blanda med mjölet och fröna.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.8 av 5.
8 personer har röstat

Kommentarer

Pepparkaksbröd och julen är hemma

Leif

2018-10-21

Jag bytte ut russinen mot torkade tranbär. DEt gav en friskare smak och blev jättegott!

Eva

2013-01-20

Det går alldeles utmärkt att minska mängden till 1 dl sirap utan att det påverkar smaken. Jag har även bakat helt utan sirap och det går bra, men smakar inte riktigt lika gott.

Christina

2007-04-13

Testa liknande recept

Mörkt filmjölksbröd
Betyg 4.5 av 5.
312 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grovt rågbröd
Betyg 4.3 av 5.
137 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grindalimpa
Betyg 3.5 av 5.
46 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Annerstaskolans yoghurtlimpa
Betyg 3.4 av 5.
46 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Betanialimpa
Betyg 3.6 av 5.
27 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rågbröd med frukt och nötter
Betyg 4.4 av 5.
37 personer har röstat
Över 60 min att tillaga