Juliga vegobullar

Köttbullar är för många ett måste på julen! Här har vi skapat ett recept på lakto-ovo-vegetariska köttbullar på linser och svamp som får extra julig smak från kryddnejlika och kryddpeppar.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2024

Gör så här
00:10:00
00:05:00
00:10:00
00:05:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
6 stBlev superbra! Jag tog bara ett ägg och det räckte. Jag valde även att fritera i frityrolja för extra crunch. God Jul!
Natalié
De blev jättegoda och höll ihop väldigt fint.
Sandra
Går de bra frysa?
Sandra
Hej Sandra! Oj, det har vi inte provat men det tror jag säkert! Lycka till. Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
Jättegoda. Om man följer receptet till punkt och pricka och lägger över den mixade svamp-, lök- och linsblandningen i ägg och mandelmjöl, INTE mixar alltihop, så var det inga problem alls att rulla fina bullar, även om smeten är lite lös. Lite varsamhet lönar sig.
Mona
Gott, men håller med om att smeten var väldigt lös. Tog extra svamp och lite panko, men ändå löst. Gjorde små mini-biffar istället, lättare att steka platta än bollar.
Sofia
Hej Sofia och Eva-Kristin! Tråkigt att det inte blev bra för er! Vi har lagat upp bullarna idag och de höll ihop bra och var lätta att steka. Jag tror att det viktiga är att man steker svampen ordentligt och att mixa linserna och svampen ganska länge, så det blir typ som en deg. Då binder stärkelsen från linserna och bullarna håller ihop bättre. Hälsningar Niclas
ICA-köket
Smeten blev väldigt lös och bullarna höll därför inte alls formen, faktiskt ett stort misslyckande. Efter att ha blandat i lite extra mjöl och försökt steka 15 bullar gav jag upp och satte in resten av smeten i kylskåpet. Går det att rädda resten på något vis? Vill betona att jag följt receptet noga.
Eva kristin