UNDER 30 MIN | Medel

Ätbara julgranar

Ett minst sagt mumsigt julpyssel för både stora och små är dessa underbara granar i form av din favoritkladdkaka eller brownie. Skär ut snygga trekanter och garnera enligt eget tycke och smak. Sedan är det bara att hugga in – en ätbar julgran står sällan länge.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2016
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Baka kladdkakan/brownien enligt förpackningen eller baka din egen t ex denna, Kladdkaka med hallon och polkagrädde.
  2. Skär kladdkakan i 8 trekanter (för 8 st) om du bakat egen kaka blir det fler bitar.
  3. Tryck fast en polkastång/pinne i varje som en trädstam. Spritsa kristyr och garnera med strössel.

För alla

Kontrollera innehållet i kladdkakan/brownien för samtliga allergener.

Ingredienser

Portioner: 8 st
  • 1 brownie eller kladdkaka à 400 g (eller baka egen se länk punkt 1)
  • kristyr
  • 8 polkagrisstänger, pinnar eller sugrör
  • strössel (gärna olika färger och former)

Näringsvärde
Per portion

Energi 2531 kJ / 604 kCal