Julbröd med frukt och nötter

Ett riktigt gott julbröd med russin, aprikoser, valnötter och hasselnötter – allt som hör vintersäsongens smaker till! Receptet är enkelt att baka och passar såväl vana som ovana bagare.

Gör så här
00:05:00
00:40:00
00:30:00
00:35:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
7 stBästa brödet blir super bra jämnt Frasig yta
Jonny
Bytte ut russin mot katrinplommon, aprikoser mot tranbär och hackade i dadlar istället för hasselnötter. Fick sänka ugnen något och ha bröden i en liten stund extra. Funkar att pensla med ägg för lite mer gyllenbrun nyans.
Martina
Byt vatten mot julmust. Låt nötter och frukter dra i glögg du värmer upp. Jag har i en nypa krossade nejlikor samt en nypa ingefära i mitt bröd. Mjölet byter jag ut till lantmjöl och 5 dl. Tiden i ugnen samma och nedre delen av ugnen efter halva tiden.
Fredrik
Gott bröd, men blev kladdigt inuti. Bakade därför nästa gång ut det i små bullar, och det blev perfekt.
Beatrice
Väldigt god men testa och lägg alla i ingredienser i degskålen på en gång och använd kallt vatten. Kör degblandaren på lägsta hastigheten. Hasselnötterna kan bytas ut mot solroskärnor.
Lars gunnar
Riktigt gott bröd, vi hade inga aprikoser hemma så jag tog tärnade fikon istället, det funka också.
Kurt
Enkelt att baka och blev riktigt gott!
Ebba