Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Jordnötstäckt kalkonfilé

Denna mumsiga filé från kalkonen är täckt med ett delikat täcke av jordnötssmör, vitlök, lime, kokosmjölk och sambal oelek. Till den jordnötstäckta kalkonfilén serveras nudlar och frästa grönsaker.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lägg kalkonfilén i en ugnssäker form och salta runt om. Skala och hacka vitlöksklyftorna.
  2. Smält jordnötssmöret i en kastrull eller i mikrovågsugnen på full effekt (max 800W), ca 30 sek.
  3. Blanda vitlöken med jordnötssmör, limesaft och sambal oelek. Bred blandningen över kalkonfilén.
  4. Stick i en köttermometer i filén. Se till att större delen av röret är i filén och att spetsen är i mitten på köttet. Stek kalkonfilén i nedre delen av ugnen i 200°C, ca 50 min tills köttermometern visar 70°C.
  5. Täck filén eventuellt med aluminiumfolie om den ser ut att bli för mörk. Häll kokosmjölken vid sidan om köttet när ca 10 min återstår av stektiden. Låt kalkonfilén vila ca 5 min under aluminiumfolie innan den skärs upp i tunna skivor.
  6. Servera kalkonfilén med skyn och nudlar blandade med frästa grönsaker.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g kalkonfilé
  • 1/2 tsk salt
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1/2 dl jordnötssmör (gärna med bitar)
  • 1 msk pressad saft av lime
  • 1 tsk sambal oelek
  • 2 dl kokosmjölk (från burk)
Lägg till i inköpslistan