Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Jordgubbstiramisu med stracciatella

Servera den här mumsiga desserten i glas. Finns det inga fina jordgubbar kan du alltid göra denna enkla tiramisun med hallon eller persikor istället. Alla gör sig bra med knaprig stracciatella!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dela kexen i halvor så att de passar i botten av sex dessertglas (för 6 port).
  2. Mosa hälften av jordgubbarna med en mixer till en sås och ringla över kexen. Fördela resten av jordgubbarna i ett lager över de fuktiga kexen.
  3. Smält chokladen i vattenbad.
  4. Lägg upp glassen i glasen och ringla den smälta chokladsåsen över glassen. Servera direkt.

För alla

Innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Recept och bild från Carte d´Or.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 200 g avlånga kex
  • 400 g skivade jordgubbar
  • 200 g mörk choklad
  • 300 ml Carte d´Or stracciatella glass
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer