Jordgubbstarteletter | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Jordgubbstarteletter

Jordgubbstarteletter är en utsökt efterrätt av smarrig smuldeg och en härligt god fyllning av jordgubbar och vinbärsgelé. Denna goda jordgubbstartelett kan till stor del förberedas vilket underlättar när du ska bjuda in till fest.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2000
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Nyp ihop smör och mjöl till en smuldeg, eller använd kniven i matberedaren.
  2. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop degen. Slå in den i plastfilm eller plastpåse och lägg den i kylen ca 1 timme.
  3. Kavla ut degen på lätt mjölat underlag och klä små tartelettformar, ca 12 cm i diameter (för 6 port), eller en stor form. Nagga bottnen. Vik smala folieremsor över formarnas kanter. Hit kan man förbereda, ställ in formarna i kylen.
  4. Sätt ugnen på 225-250°C. Grädda bottnarna i nedre delen av ugnen i ca 12 minuter. Ta bort folien efter halva tiden.
  5. Fyllning: Smält gelén i en kastrull på svag värme och vispa den slät. Dela jordgubbarna och fyll bottnarna med dem. Skeda gelé över som glasering.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 100 g smör
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 2 msk vatten
Fyllning
  • 1/2 glas rödvinbärsgelè (1/2 glas gelè motsvarar ca 1 dl)
  • 1 l jordgubbar
Lägg till i inköpslistan