Jordgubbspaj med digestivebotten

En paj som inte kräver att ugnen sätts på är perfekt när sommarvärmen är här. I botten hittas en grund på digestive som får sällskap av en fluffig och len vaniljmascarponekräm och toppas med skivade jordgubbar.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2022

Gör så här
00:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Energi2068 KJ / 494 kCal
Fett40 g
Salt1 g
Kolhydrater28 g
Protein6 g
Kommentarer
17 stGjorde exakt enligt receptet men tyvärr väldigt misslyckat då botten blev smulig (den hade stått i kylen länge). Allt blev lite geggigt pga det.
Ewa
La även till ett lager pistagekräm innan mascarponegrädden. Blev 5/5!
Ida
Enkel att göra den här sommaren till och god
Marie
Hela vår familj inklusive barnen älskar den här lättlagade tårtan. Perfekt på sommaren när man snabbt vill ha god fika, man förbereder botten på morgonen och fixar pålägg 15min innan man fikar. Enkelt och supergott!!
Sara
Gjort den ett par gånger. Vi och våra gäster gillar den.
Kiki
Väldigt god och lätt att göra
Gunilla
Väldigt god och enkel paj!
Viktorija
Jag bytte ut digestive mot Maryland cookies och det blev kanonbra med jordgubbarna. Nästa gång hade jag nog smaksatt krämen med lime eller citron för att få lite mer syra i den. Men enkelt och uppskattat recept!
Andrea
Jag testade att riva lite limeskal och saften från limen i grädde/mascarponen. Blir väldigt gott.
Erik
Vispade ner 2 msk lemoncurd och citron-zest i grädde/mascarponen och det blev väldigt gott.
Annika