Jordgubbspaj med digestivebotten

Betyg 4.6 av 5.56 personer har röstat
Receptet har 17 kommentarer
Jordgubbspaj med digestivebotten

En paj som inte kräver att ugnen sätts på är perfekt när sommarvärmen är här. I botten hittas en grund på digestive som får sällskap av en fluffig och len vaniljmascarponekräm och toppas med skivade jordgubbar.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2022

Jordgubbspaj med digestivebotten

Ingredienser

ca 10 bitar
150 g smör
300 g digestivekex
250 g mascarpone
3 dl vispgrädde
1/2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
ca 5 dl färska jordgubbar
1/2 dl hackade pistagenötter

Gör så här

00:30:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

17 st
  • Gjorde exakt enligt receptet men tyvärr väldigt misslyckat då botten blev smulig (den hade stått i kylen länge). Allt blev lite geggigt pga det.

    Ewa

  • La även till ett lager pistagekräm innan mascarponegrädden. Blev 5/5!

    Ida

  • Enkel att göra den här sommaren till och god

    Marie

Näringsvärde per bit

Energi2068 KJ / 494 kCal
Fett40 g
Salt1 g
Kolhydrater28 g
Protein6 g

Testa liknande recept

  • Maritozzi med pistage
    Betyg 5 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad
  • Söt oströra
    Betyg 2 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Cheesecake med blåbär och citron
    Betyg 3.1 av 5.548 personer har röstat
    Receptet har 51 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad