Jordgubbsglass med mörk chokladsås och vegansk honeycomb

Betyg 5 av 5.4 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Jordgubbsglass med mörk chokladsås och vegansk honeycomb

Söt jordgubbsglass med kraftig chokladsås toppad av krispig, sockersöt honeycomb är perfekt för dig som vill lyxa till efterrätten lite extra. Kaffe i chokladsåsen ger en bitter ton vilket bryter av perfekt mot den söta honeycomben. Honeycomb är som en kaka och godis i ett, och fått namnet eftersom det ser ut lite som bivax, men smakar karamell.

Jordgubbsglass med mörk chokladsås och vegansk honeycomb

Ingredienser

4 portioner

Chokladsås med smak av kaffe

1 dl havrebaserad matlagningsgrädde, gärna iMat (13%)
1 dl kakao
1 dl socker
1 msk vaniljsocker
1/2 krm flingsalt
3 msk espresso eller starkt bryggkaffe

Honeycomb

olja (att smörja bakplåtspappret med)
1 1/2 dl strösocker
4 msk ljus sirap
1 tsk bikarbonat
flingsalt

Till servering

1 förp havreglass med smak av jordgubb (à 280 g)
1/2 kruka färsk basilika (valfritt)

Gör så här

00:05:00
00:30:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • har precis bränt 2 kok av honey comb, äckligt och jobbigt att diska kastruller. Betydligt kortare tid än 5 minuter behövs för att kokka ihop allt 2 minuter räcker. Vi får klara oss utan honey comb idag, jag har inte mer råvara hemma.

    Therese

Näringsvärde per portion

Näringsvärdet är beräknat på glass och chokladsås exkl honeycomb.
Energi1246 KJ / 298 kCal
Fett12 g
Salt0.34 g
Kolhydrater41 g
Protein3 g

Testa liknande recept

  • Vegansk chokladmilkshake med banan
    Betyg 4.3 av 5.7 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Glass med matcha och syltad ingefära
    Betyg 4.5 av 5.6 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad