Jordgubbscheesecake med rabarber

Midsommartårta, sommartårta eller helt enkelt bara en fantastiskt vacker tårta? Det är helt upp till dig. Vi tror i alla fall att den här härliga cheesecaken med jordgubbar och rabarber kommer imponera stort på dina gäster.

Ingredienser
1 cheesecake
Botten
150 g rumstempererat smör
300 g digestivekex
Fyllning
10 st gelatinblad
100 g rabarber
100 g rörsocker
saft och finrivet skal av 1 st apelsin
900 g rumstempererad naturell färskost av cream cheese-typ
2 tsk vaniljpulver
250 g florsocker
2 1/2 dl vispgrädde
250 g jordgubbar
Dekoration
blåbär
jordgubbar
hallon
Gör så här
00:00:00
00:00:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
13 stFattar inte, vågar jag göra efter detta recept eller ska det vara mindre florsocker, Philadelphia & gelatinblad??
Liw
Kan man frysa denna cheesecake?
Nina
Hej Nina! Ursäkta sent svar. Ja, det går bra att frysa den dock utan dekorationen. Dekorera tårtan precis innan servering. Lycka till med bakningen! Hälsningar Elina
ICA-köket
Skulle läst kommentarerna innan jag gjorde denna. 1) Helt missvisande bild. Den blir inte så rosa och m detta recept blir kakan sjukt stor dvs hög. Inte alls m de proportioner som ses på bild. 2) Mängden i receptet måste vara helt fel. Den blir gigantisk. Botten är för tunn och den blir superhög. Kan inte vara rimligt m mängden florsocker. Jag hade bara i 1 dl och det räckte gott o väl. Och 900 g creme cheese + grädde. Kommer inte göra om denna.
Petra
Otroligt fult gjort att ha en bild där ni digitalt har redigerat färgen på cheesecaken! Samma bild ligger uppe på Philadelphias hemsida under titeln "Sommarcheesecake" men där är den vit istället för rosa. Smulorna och bären ligger på EXAKT samma ställe. Inte heller skriver ni någonstans att ni manipulerat bilden, eller att dom som bakar efter detta recept kan förvänta sig en annan färg. Väldigt dåligt av er!
Gabrielle
Hej Gabrielle! Detta recept är ett samarbete med Philadelphia och både recept och bild kommer från dem. Sommarcheesecake som du refererar till är ett annat recept den innehåller inte jordgubbar och rabarber. Om du söker på jordgubbscheesecake på Philadelphias hemsida så ser du detta recept med denna rosa bild. Hoppas du hittar din favorit av någon av dessa cheesecakes. Hälsningar Ulrika
ICA-köket
Jag undrar om proportionerna egentligen stämmer här. 250 gr florsocker är ju en hel förpackning! Vi tog en deciliter och det blev tillräckligt sött. Vi var också tvungna att ta dubbelt så mycket smör till botten för att öht kunna forma till en massa. Med receptets angivelser blev det bara torra smulor.
Maria
Hej Maria! Det stämmer med 250 g florsocker, för att kakan är riktigt stor. Med mängden geletinblad som är i så är det ingen fara att använda mindre florsocker om du vill då det inte bör påverka fastheten i kakan om man minskar på det. När det gäller botten så kan vi hålla med om ytterligare smör och ökar upp den mängden till 150 g. Lycka till! Hälsningar Michelle
ICA-köket
Kan man köpa kokt rabarber eller är de meningen att koka den först och sen koka igen med rörsocker? Eftersom de står i receptet att man ska använda kokt rabarber.
Lovisa
Hej Lovisa! Jag har delat upp i receptet för att göra det mer överskådligt. I steg 6 ser du hur du kokar rabarbern. Lycka till. Hälsningar Ulrika
ICA-köket
Känns som en tårta med sommarsmaker. Tyvärr tyckte jag att min smakade mest apelsin. Det är svårt att veta hur mycket en apelsin är när de kan ha så olika storlekar. Dock blev tårta god men hade önskat mer jordgubbssmak. Min tårta blev inte lika rosa heller.😉
Veronica
Hej. Tänkte göra detta receptet nu till morsdag, men fastnade på 100g rabarber. Hur många är det ungefär om man säger att stjälken är ganska smal? Mvh Malin
Malin
Hej Malin! En normalstor rabarberstjälk är ca 75 g och ca 55 cm lång. Så 2-3 stycken kommer du behöva. Lycka till! Hälsningar Michelle
ICA-köket
Hur kokar jag rabarbern? Och ska man sila den sen så den blir slät och inte trådig?
Angelica
Hej Angelica! Koka rabarberna med lite socker sen kan man göra som man vill med köttet båda varianterna fungerar. Sila eller ta med det trådiga. Lycka till! Hälsningar Michelle
ICA-köket
Hej Ann-Charlotte! Kul att du provar receptet. Detta är i samarbete med Philadelphia. Vi kollar upp detta med dem och återkommer senare i sommar. Hälsningar Michelle
Ica-köket