Jordgubbscheesecake med rabarber

Midsommartårta, sommartårta eller helt enkelt bara en fantastiskt vacker tårta? Det är helt upp till dig. Vi tror i alla fall att den här härliga cheesecaken med jordgubbar och rabarber kommer imponera stort på dina gäster.

Ingredienser
1 cheesecake
Botten
150 g rumstempererat smör
300 g digestivekex
Fyllning
10 st gelatinblad
100 g rabarber
100 g rörsocker
saft och finrivet skal av 1 st apelsin
900 g rumstempererad naturell färskost av cream cheese-typ
2 tsk vaniljpulver
250 g florsocker
2 1/2 dl vispgrädde
250 g jordgubbar
Dekoration
blåbär
jordgubbar
hallon
Gör så här
00:10:00
00:10:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
14 stFattar inte, vågar jag göra efter detta recept eller ska det vara mindre florsocker, Philadelphia & gelatinblad??
Liw
Kan man frysa denna cheesecake?
Nina
Hej Nina! Ursäkta sent svar. Ja, det går bra att frysa den dock utan dekorationen. Dekorera tårtan precis innan servering. Lycka till med bakningen! Hälsningar Elina
ICA-köket
Skulle läst kommentarerna innan jag gjorde denna. 1) Helt missvisande bild. Den blir inte så rosa och m detta recept blir kakan sjukt stor dvs hög. Inte alls m de proportioner som ses på bild. 2) Mängden i receptet måste vara helt fel. Den blir gigantisk. Botten är för tunn och den blir superhög. Kan inte vara rimligt m mängden florsocker. Jag hade bara i 1 dl och det räckte gott o väl. Och 900 g creme cheese + grädde. Kommer inte göra om denna.
Petra