Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Jordgubbsbruschetta

Recept på en annorlunda och mumsig efterrätt att servera till exempelvis fest. Jordgubbsbruchetta gör du med jordgubbar, socker, skal av apelsin och sockerkaksskivor. Servera desserten med en klick grädde.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 1999
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skiva bären och strö över sockret och det strimlade apelsinskalet. Strimla gärna med ett så kallat zestjärn, eller med en vass kniv. Låt stå svalt i 15 minuter och safta till sig.
  2. Skär centimetertjocka skivor av en sockerkaka. Rosta i brödrost eller i torr panna.
  3. Fördela jordgubbarna över sockerkaksskivorna. En klick lättvispad grädde är gott till.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1/2 l jordgubbar
  • 3/4 dl socker
  • finstrimlat skal av 1/2 apelsin
  • 4 sockerkaksskivor
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?