Citrusmarinerade jordgubbar med honungsyoghurt och chokladtårta | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Citrusmarinerade jordgubbar med honungsyoghurt och chokladtårta

I denna somriga efterrätt gifter sig smakerna på ett himmelskt vis! Chokladtårtan bidrar med sötman, honungsyoghurten med syrligheten och de citrusmarinerade jordgubbarna blir pricken över i:et! Drick en kopp kaffe eller ett glas iskall saft till.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Citrusmarinerade jordgubbar: Skölj och snoppa jordgubbarna, dela eller skiva dem. Skär hinnfria klyftor av 2/3 av apelsinerna. Skölj limen och riv av skalet, pressa limen och 1/3 apelsinerna.
  2. Rör ner sockret i saften och häll den över jordgubbarna och apelsinklyftorna.
  3. Honungsyoghurt: Blanda yoghurt, honung och limeskal
  4. Sätt ugnen på 175°C
  5. Chokladtårta: Smörj en rund bakform med löstagbar kant ca 24 cm i diameter (för 10 bitar).
  6. Smält matfettet.
  7. Vispa ägg, socker och vaniljsocker pösigt.
  8. Rör i matfettet. Sikta ner mjöl och kakao och rör om.
  9. Häll smeten i formen.
  10. Grädda kakan på galler i nedre delen av ugnen ca 15 min. Den ska vara lite kladdig.
  11. Låt kakan kallna i formen. Lossa den. Sikta över florsocker
  12. Servera chokladtårtan med de citrusmarinerade jordgubbarna och honungsyoghurten.

Ingredienser

Portioner: 4
Citrusmarinerade jordgubbar
  • 500 g jordgubbar
  • 3 apelsiner
  • saft av 1 lime
  • 1 msk råsocker
Honungsyoghurt
  • 3 dl grekisk yoghurt
  • 2 msk flytande honung
  • skal av 1 lime
Chokladtårta
  • 100 g smör eller margarin
  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 dl vetemjöl
  • 3 msk kakao
Lägg till i inköpslistan