Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Marinerade jordgubbar med citroncrème

Till fest passar detta enkla recept på marinerade jordgubbar med citroncrème perfekt. Du marinerar jordgubbarna i apelsinlikör eller rom och apelsin. Servera med en utsökt kräm av philadelphiaost, gräddfil, citron och socker.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj och snoppa jordgubbarna. Dela eller skiva dem och lägg i en skål.
  2. Blanda apelsinlikören med finstrimlat skal och saft av en apelsin. Häll marinaden över jordgubbarna, rör om och ställ skålen kallt en stund.
  3. Citroncrème: Rör samman philadelphiaosten och gräddfilen med citronsaft och socker. Bjud citroncrèmen till de marinerade jordgubbarna.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 l jordgubbar (1 l motsvarar 500 g)
  • 1/2 dl apelsinlikör eller rom
  • finstrimlat skal och saft av 1 apelsin
Citroncrème
  • 200 g färskost
  • 1 dl gräddfil
  • pressad saft av 1 citron
  • 2 msk socker
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1420 kJ / 340 kCal
Fett: 18 g
Läs mer om näringsvärden