Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Chokladkräm med jordgubbar och apelsinlag

Här är en utsökt chokladkräm med jordgubbar och apelsinlag som är en efterrätt utöver det vanliga och med en magnifik smakkombination. Choklad, jordgubbar och apelsin kan inte bli annat än succé!

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2008
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Smält chokladen i mikro eller i vattenbad. Blanda med gräddfilen och rör till en jämn kräm. Blir den inte slät, smält över låg värme tills den blänker.
  2. Sätt ugnen på 175°C.
  3. Blanda socker och rödvin. Snoppa och dela ev jordgubbarna. Vänd ner dem. Låt stå på ljummen plats ca 45 minuter.
  4. Skär brödet i 1/2 cm stora tärningar. Rosta dem i ugnen i ca 10 minuter tills tärningarna är helt torra.
  5. Pressa apelsinjuicen i en kastrull. Lägg även ner apelsinerna. Koka ihop tills det återstår 2-3 msk (för 4 port).
  6. Fördela chokladkrämen i skålar eller på fat. Lägg upp jordgubbarna och brödtärningarna. Ringla överapelsinlagen. Strö ev över rivet apelsinskal.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 150 g ljus choklad
  • 3 dl gräddfil
  • 1/2 dl socker
  • 1/2 dl rött vin
  • 300 g jordgubbar
  • 1 skiva rågbröd
  • 2 apelsiner (väl sköljda)
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1823 kJ / 436 kCal
Läs mer om näringsvärden