Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Jordgubbs- och mandeltartelette

Ett tjusigt recept på jordgubbs- och mandeltartelette att servera till efterrätt. Du gör tårtan av bland annat mjöl, socker, smör, ägg, mandelmassa, grädde och jordgubbar. Somrig och härlig!

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2009
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 bitar portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. 3-4 dagar före festen: Blanda mjöl, socker och vaniljsocker. Tillsätt smör och äggula. Arbeta snabbt ihop till en jämn deg. Ju mindre du blandar degen, desto mörare blir kakan. Låt degen vila 30 minuter i kylen. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Smörj en form med löstagbar kant (26-28 cm i diameter, för 10 bitar). Tryck ut degen och låt den gå upp några cm på kanten. Nagga bottnen med en gaffel.
  3. Ställ in i ugnen 25-30 minuter, tills degskalet torkat och fått fin färg. Låt svalna. Förvara torrt fram till festen.
  4. Dagen före festen: Grovriv mandelmassan. Blanda den med marsánpulver, florsocker, vaniljsocker, bittermandelarom och mjölk. Vispa grädden lätt och vänd ner den i krämen.
  5. 30 minuter före servering: Ta loss tarteletteskalet från formen och lägg på ett uppläggningsfat. Fyll vanilj- och mandelcrèmen i skalet och garnera med skivade jordgubbar.

För alla

Innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 10 bitar
  • 3 dl vetemjöl
  • 1/2 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 150 g smör (rumsvarmt)
  • 1 äggula
Vanilj- och mandelcrème
  • 100 g mandelmassa
  • 1 dl marsanpulver (kallrörd sort)
  • 1/2 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 krm bittermandelarom
  • 3 dl mjölk
  • 3 dl grädde
  • 1 liter jordgubbar
Lägg till i inköpslistan