Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Jordgubbar med pecannötsströssel

Den perfekta avslutningen på en härlig sommarmiddag. Fräscha jordgubbar med ett sött pecannötsströssel. Du serverar jordgubbarna i ett glas med en kula vaniljglass.

Detta är ett recept från Buffé nr 7, 2002
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj, rensa och halvera jordgubbarna.
  2. Grovhacka nötterna. Hetta upp smöret i en stekpanna och bryn havregrynen lätt. Tillsätt nötterna och låt dem bryna med under omrörning en halv minut.
  3. Rör ihop socker och lönnsirap och låt det smälta ihop.
  4. Fördela jordgubbarna i glas, lägg en kula glass ovanpå och toppa med det ljumma nötströsslet. Servera genast.

För alla

Fri från gluten, men till barn under 18 år med celiaki rekommenderas inte havre. Innehåller laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör mjölkproteinfritt: använd mjölkfritt margarin eller olja i stället för smör och välj mjölkfri glass eller vaniljsås.
Gör äggfri: uteslut glassen och välj istället vispad grädde smaksatt med vaniljsocker

Ingredienser

Portioner: 8
  • 2 l jordgubbar
Pecannötsströssel
  • 1 1/2 dl pecannötter eller valnötter
  • 50 g smör
  • 2 dl havregryn
  • 1 dl socker
  • 1/2 dl lönnsirap
  • vaniljglass till servering
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?