Jordgubbar med pecannötsströssel

2
0
Jordgubbar med pecannötsströssel

Den perfekta avslutningen på en härlig sommarmiddag. Fräscha jordgubbar med ett sött pecannötsströssel. Du serverar jordgubbarna i ett glas med en kula vaniljglass.

Ett recept från:
Buffé nr 7, 2002

Jordgubbar med pecannötsströssel

Ingredienser

8 portioner
2 l jordgubbar

Pecannötsströssel

1 1/2 dl pecannötter eller valnötter
50 g smör
2 dl havregryn
1 dl socker
1/2 dl lönnsirap
vaniljglass till servering

För alla

Fri från gluten, men till barn under 18 år med celiaki rekommenderas inte havre. Innehåller laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör mjölkproteinfritt: använd mjölkfritt margarin eller olja i stället för smör och välj mjölkfri glass eller vaniljsås.
Gör äggfri: uteslut glassen och välj istället vispad grädde smaksatt med vaniljsocker

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentarer