Jordgubbar med flarn och sabayonsås

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
0
Jordgubbar med flarn och sabayonsås

Denna dessert med jordgubbar är en verklig vinnare på alla vis. Tillsammans med de söta jordgubbarna serverar du krispiga havreflarn och en krämig sabayon på citron, som med vispgrädde och citronmeliss avrundar efterrätten.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 1997

Jordgubbar med flarn och sabayonsås

Ingredienser

4 portioner
1/2 l  jordgubbar
2   kvistar citronmeliss eller rivet citronskal (2 kvistar citronmeliss motsvarar 1 krm rivet citronskal)
1 msk  socker
1/2 dl  vispgrädde

Havreflarn

1 1/2 dl  havregryn
1 dl  socker
1/3 dl  ljus sirap
75 g  smör
1/3 dl  grädde
4/5 dl  vetemjöl
1/2 tsk  bakpulver

Citronsabayon

1   citron
1/2 dl  socker
3   äggulor
1/2 dl  vatten

Gör så här

Receptet för 4 portioner ger ca 16 havreflarn.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Chokladdoppade havrebars
Betyg 2.6 av 5.
70 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Ginger flapjacks
Betyg 3.2 av 5.
67 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Flapjacks
Betyg 4.5 av 5.
10 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rövarcookies
Betyg 3.4 av 5.
14 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Knäckiga müslikakor
Betyg 4 av 5.
56 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Halländsk flädermousse med havreflarn
Betyg 3.1 av 5.
20 personer har röstat
Över 60 min att tillaga