Jordgubbar med flarn och sabayonsås
![Jordgubbar med flarn och sabayonsås](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,f_auto,q_auto,dpr_2,w_710,h_710,c_lfill/v1589267894/Receptsidan/fallback-receptbild-liten.jpg)
Denna dessert med jordgubbar är en verklig vinnare på alla vis. Tillsammans med de söta jordgubbarna serverar du krispiga havreflarn och en krämig sabayon på citron, som med vispgrädde och citronmeliss avrundar efterrätten.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 1997
![Jordgubbar med flarn och sabayonsås](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,f_auto,q_auto,dpr_2,w_710,h_710,c_lfill/v1589267894/Receptsidan/fallback-receptbild-liten.jpg)
Ingredienser
4 portioner
1/2 l jordgubbar
2 kvistar citronmeliss eller rivet citronskal (2 kvistar citronmeliss motsvarar 1 krm rivet citronskal)
1 msk socker
1/2 dl vispgrädde
Havreflarn
1 1/2 dl havregryn
1 dl socker
1/3 dl ljus sirap
75 g smör
1/3 dl grädde
4/5 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
Citronsabayon
1 citron
1/2 dl socker
3 äggulor
1/2 dl vatten
Gör så här
Receptet för 4 portioner ger ca 16 havreflarn.
Har du lagat receptet?
Kommentarer