Jordgubbar med flarn och sabayonsås

0
0
Jordgubbar med flarn och sabayonsås

Denna dessert med jordgubbar är en verklig vinnare på alla vis. Tillsammans med de söta jordgubbarna serverar du krispiga havreflarn och en krämig sabayon på citron, som med vispgrädde och citronmeliss avrundar efterrätten.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 1997

Jordgubbar med flarn och sabayonsås

Ingredienser

4 portioner
1/2 l jordgubbar
2 kvistar citronmeliss eller rivet citronskal (2 kvistar citronmeliss motsvarar 1 krm rivet citronskal)
1 msk socker
1/2 dl vispgrädde

Havreflarn

1 1/2 dl havregryn
1 dl socker
1/3 dl ljus sirap
75 g smör
1/3 dl grädde
4/5 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver

Citronsabayon

1 citron
1/2 dl socker
3 äggulor
1/2 dl vatten

Gör så här

Receptet för 4 portioner ger ca 16 havreflarn.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

0

Kommentarer