Jordgubbar med flarn och sabayonsås | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Jordgubbar med flarn och sabayonsås

Denna dessert med jordgubbar är en verklig vinnare på alla vis. Tillsammans med de söta jordgubbarna serverar du krispiga havreflarn och en krämig sabayon på citron, som med vispgrädde och citronmeliss avrundar efterrätten.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 1997
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Receptet för 4 portioner ger ca 16 havreflarn.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Havreflarn: Blanda samtliga ingredienser i en form. Rör ihop till en smet. Klicka ut små kulor på smord plåt.
  3. Grädda i ca 8 minuter tills havreflarnen flutit ut och fått färg.
  4. Skär flarnen i lika stora fyrkanter och låt svalna.
  5. Sabayon: Riv citronskalet och pressa saften. Blanda samtliga ingredienser i en kastrull. Sätt kastrullen i ett vattenbad på spisen och vispa kraftigt under uppvärmning ända tills såsen nästan kokar. Häll snabbt upp såsen i en bunke och vispa tills den svalnat.
  6. Strax före serveringen, rensa och skiva jordgubbarna. Hacka citronmelissen och blanda med socker och jordgubbar. Vispa grädden.
  7. Varva jordgubbar, grädde och havreflarn på 4 tallrikar (för 4 port). Servera med den kalla sabayonsåsen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1/2 l jordgubbar
  • 2 kvistar citronmeliss eller rivet citronskal (2 kvistar citronmeliss motsvarar 1 krm rivet citronskal)
  • 1 msk socker
  • 1/2 dl vispgrädde
Havreflarn
  • 1 1/2 dl havregryn
  • 1 dl socker
  • 1/3 dl ljus sirap
  • 75 g smör
  • 1/3 dl grädde
  • 0,8 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk bakpulver
Citronsabayon
  • 1 citron
  • 1/2 dl socker
  • 3 äggulor
  • 1/2 dl vatten
Lägg till i inköpslistan