Jordgubbar i maränggrottor

Betyg 4 av 5.13 personer har röstat
Receptet har 9 kommentarer
Jordgubbar i maränggrottor

Dessa jordgubbar i maränggrottor är en fantastiskt tilltalande efterrätt byggd på maränger i formar. Med en sås på nektariner, passionsfrukter och florsocker toppar du de saftiga jordgubbarna som gömts i marängen och serverar med glass.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2010

Jordgubbar i maränggrottor

Ingredienser

8 portioner
2 äggvitor
1 1/2 dl strösocker
1/2 tsk bakpulver
1/2 krm salt
1 l jordgubbar
glass till servering

Sås

2 nektariner
3 passionsfrukter
1 msk florsocker

Gör så här

03:30:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

9 st
  • Mycket uppskattat. Bytte ut sockret mot t.ex Hermesetas som passar en diabetiker. Har varmluftsugn, men funkade ändå jättebra. Marängerna stod över natten och blev ljusbruna. Blandade kiwi, passion, gröna druvor och jordgubbar - lite florsocker och lite citronsaft, som också fick stå över natten så det vätskade sig. Bjöd en klick vispgrädde på toppen.

    Anna-maria

  • Verkligen frisk och somrig dessert, väldigt omtyckt den kommer jag absolut att göra igen.

    Mia

  • Pga allergi ersatte jag nektarinerna med konserverade persikor, det blev mycket uppskattat.

    Karin

  • Jättegott och fräscht. Hade lite vaniljglass till suveränt gott. Hade för varmt i ugnen så de fick lite väl mycket färg men blev ok ändå.

    Jessica

  • 2004-07-12 Tycker att det är klart den bästa efterrätten denna sommar. Tänker byta ut jordgubbarna och använda andra frukter t.ex hallon, kivi tror att det skulle smaka bra när sommarens jordgubbar är slut

    Erika

  • Kommentar till tidigare kommentarer: Man ska stänga av ugnen (läs punkt 4) när man sätter in marängerna!

    Terese

  • Kan tillägga att jag använde amerikanska muffinsformar, modell stora, i stället för mazarinformar. 6 portioner i stället för 8 blir det då.

    Ida

  • Om man följer receptet blir resultatet KANON!! Helt klart sommarens godaste efterrätt! Precis som Terese skriver ska man givetvis stänga av ugnen efter att man satt in marängerna. (Och inte öppna igen!!) Första gången jag gjorde dem satte jag in dem precis mitt i ugnen, då fick de lite färg. Andra gången satte jag dem straxt under mitten, då var de kritvita och perfekta. Såsen är helt gudomlig!

    Ida

  • 250 grader var alldeles för hög temperatur i min ugn, och jag har en extra termometer för att kunna mäta temperaturen exakt. Marängerna blev för brända för att kunna räddas.

    Karin

Testa liknande recept

  • Minipavlova med grillad ananas
    Betyg 3.3 av 5.6 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad