Jordärtskockssoppa med torsk och lax
![Jordärtskockssoppa med torsk och lax](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,f_auto,q_auto,dpr_2,w_710,h_710,c_lfill/v1589267894/Receptsidan/fallback-receptbild-liten.jpg)
Jordärtskockssoppa med torsk och lax är en näringsrik och stadig soppa som tillagas på under en timme. Grovt bröd är gott till soppan, som innehåller två sorters fisk.
![Jordärtskockssoppa med torsk och lax](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,f_auto,q_auto,dpr_2,w_710,h_710,c_lfill/v1589267894/Receptsidan/fallback-receptbild-liten.jpg)
Ingredienser
4 portioner
1 kg jordärtskockor
5 schalottenlökar eller gul lök (5 schalottenlökar motsvarar 1 tsk gul lök)
2 vitlöksklyftor
2 msk olja
3 dl hönsbuljong (vatten + tärning eller fond)
4 dl mjölk
2 dl vispgrädde
salt
vitpeppar
ca 400 g torsk, sej eller hoki
ca 400 g lax
1 knippe gräslök
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Snabbt, gott och enkelt!
Maria
2013-04-28