Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Jordärtskockssoppa med torsk och lax

Jordärtskockssoppa med torsk och lax är en näringsrik och stadig soppa som tillagas på under en timme. Grovt bröd är gott till soppan, som innehåller två sorters fisk.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skär jordärtskockorna i mindre bitar. Skala och finhacka schalottenlök och vitlök. Fräs jordärtskockor och lök i matoljan i en gryta. Tillsätt hönsbuljong och mjölk. Låt sjuda under lock tills jordärtskocksbitarna är mjuka.
  2. Finfördela soppan i en matberedare eller passera genom en trådsil. Tillsätt grädden och koka upp soppan. Smaka av med salt och peppar.
  3. Skär fisken i bitar. Halstra eller koka fiskbitarna. Skär gräslöken i små bitar. Vänd ner fisk och gräslök i soppan.
  4. Servera soppan med grovt bröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 kg jordärtskockor
  • 5 schalottenlökar eller gul lök (5 schalottenlökar motsvarar 1 tsk gul lök)
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk olja
  • 3 dl hönsbuljong (vatten + tärning eller fond)
  • 4 dl mjölk
  • 2 dl vispgrädde
  • salt
  • vitpeppar
  • ca 400 g torsk, sej eller hoki
  • ca 400 g lax
  • 1 knippe gräslök
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer