Jordärtskockssoppa med ragu av äpple, tomat och räkor
Jordärtskockssoppa med ragu av äpple, tomat och räkor är en matig och aptitlig rätt med många goda smaker som möter varandra. Häll upp soppan i tallrikar och fördela ragun däri. Toppa med en kvist färsk timjan.
Ingredienser
4 portioner
400 g skalade jordärtskockor
100 g skalad potatis (100 g motsvarar 1-2 st)
6 dl buljong (fisk- eller grönsakstärning eller fond + vatten)
2 dl äppelcider
2 dl grädde
1/2 - 3/4 msk vitvinsvinäger
salt och peppar
Ragu
50 g skalade och tärnade jordärtskockor
2 tomater (tärnade och urkärnade)
1/2 tärnat äpple
200 g skalade räkor
1 msk olivolja
salt och peppar
2 msk timjan eller dill, hackad, färsk
Garnering
timjankvistar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer