Jordärtskockssoppa med ragu av äpple, tomat och räkor

Betyg 4.3 av 5.
4 personer har röstat
0
Jordärtskockssoppa med ragu av äpple, tomat och räkor

Jordärtskockssoppa med ragu av äpple, tomat och räkor är en matig och aptitlig rätt med många goda smaker som möter varandra. Häll upp soppan i tallrikar och fördela ragun däri. Toppa med en kvist färsk timjan.

Jordärtskockssoppa med ragu av äpple, tomat och räkor

Ingredienser

4 portioner
400 g  skalade jordärtskockor
100 g  skalad potatis (100 g motsvarar 1-2 st)
6 dl  buljong (fisk- eller grönsakstärning eller fond + vatten)
2 dl  äppelcider
2 dl  grädde
1/2 - 3/4 msk  vitvinsvinäger
salt och peppar

Ragu

50 g  skalade och tärnade jordärtskockor
2   tomater (tärnade och urkärnade)
1/2   tärnat äpple
200 g  skalade räkor
1 msk  olivolja
salt och peppar
2 msk  timjan eller dill, hackad, färsk

Garnering

timjankvistar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.
4 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Svampbuljong med kyckling och jordärtskocka
Betyg 4.8 av 5.
13 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ciderbräserad fläskkarré med äpple och pepparrot
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Förrätt med jordärtskocka på fem sätt
Betyg 3 av 5.
65 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Ugnsstekt kyckling med jordärtskocka, päron och svamp
Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Jordärtskockssoppa med parmachips
Betyg 4.5 av 5.
763 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fransk ciderkyckling med varm quinoasallad
Betyg 4.3 av 5.
14 personer har röstat
Under 45 min att tillaga