Jordärtskockssoppa med ragu av äpple, tomat och räkor | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Jordärtskockssoppa med ragu av äpple, tomat och räkor

Jordärtskockssoppa med ragu av äpple, tomat och räkor är en matig och aptitlig rätt med många goda smaker som möter varandra. Häll upp soppan i tallrikar och fördela ragun däri. Toppa med en kvist färsk timjan.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär jordärtskockor och potatis i mindre bitar. Koka dem mjuka i buljong och cider i en gryta. Tillsätt grädden och låt koka upp. Mixa soppan slät och smaka av med vinäger, salt och peppar.
  2. Ragu: Fräs jordärtskockor, tomater, äpple och räkor i olivolja i en stekpanna. Smaka av med salt, peppar och timjan eller dill. Häll upp soppan i tallrikar och fördela ragun däri.
  3. Garnering: Toppa med en en kvist färsk timjan.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 400 g skalade jordärtskockor
  • 100 g skalad potatis (100 g motsvarar 1-2 st)
  • 6 dl buljong (fisk- eller grönsakstärning eller fond + vatten)
  • 2 dl äppelcider
  • 2 dl grädde
  • 3/4 msk vitvinsvinäger
  • salt och peppar
Ragu
  • 50 g skalade och tärnade jordärtskockor
  • 2 tomater (tärnade och urkärnade)
  • 1/2 tärnat äpple
  • 200 g skalade räkor
  • 1 msk olivolja
  • salt och peppar
  • 2 msk timjan eller dill, hackad, färsk
Garnering
  • timjankvistar
Lägg till i inköpslistan