Jordärtskockssoppa med ragu av äpple, tomat och räkor

Betyg 4.3 av 5.4 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Jordärtskockssoppa med ragu av äpple, tomat och räkor

Jordärtskockssoppa med ragu av äpple, tomat och räkor är en matig och aptitlig rätt med många goda smaker som möter varandra. Häll upp soppan i tallrikar och fördela ragun däri. Toppa med en kvist färsk timjan.

En tom tallrik med bestick och en grön kvist

Ingredienser

4 portioner
400 g skalade jordärtskockor
100 g skalad potatis (100 g motsvarar 1-2 st)
6 dl buljong (fisk- eller grönsakstärning eller fond + vatten)
2 dl äppelcider
2 dl grädde
1/2 - 3/4 msk vitvinsvinäger
salt
peppar

Ragu

50 g skalade och tärnade jordärtskockor
2 tomater (tärnade och urkärnade)
1/2 tärnat äpple
200 g skalade räkor
1 msk olivolja
salt
peppar
2 msk timjan eller dill, hackad, färsk

Garnering

timjankvistar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Testa liknande recept

  • Jordärtskockssoppa med parmachips
    Betyg 4.5 av 5.846 personer har röstat
    Receptet har 121 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Svampgryta med jordärtskockor
    Betyg 3.8 av 5.12 personer har röstat
    Receptet har 7 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad