Jitterbuggare

Betyg 3.5 av 5.
59 personer har röstat
15
Jitterbuggare

Du får söta och fina Jitterbuggare när du kavlar ut en enkel mördeg bestående av mjöl, socker, smör och ägg och sedan brer ut marängblandningen över hela degen. Rulla ihop som en rulltårta och skär i skivor innan du gräddar i ugnen.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 1998

Jitterbuggare

Ingredienser

20 st
2 1/2 dl  vetemjöl
3 msk  strösocker
100 g  smör eller margarin
1   äggula

Fyllning

1   äggvita
1/2 dl  strösocker

För alla

Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.
59 personer har röstat

Kommentarer

Lite svåra att få att hålla ihop Annars väldigt goda

Anders

2024-07-10

Såå himla goda kakor! Mördeg och maräng, det bästa av två världar 😍 sen är det ju inte den lättaste kakan att baka men med lite tålamod och noggrannhet så går det!

Emma

2024-03-12

De blev väldigt bra 🤩

Jutta

2023-07-07

Testa liknande recept

Marängsiffror
Betyg 3 av 5.
35 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grapefruktkaka med hasselnötsmaräng
Betyg 2.8 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Saffranspaj
Betyg 3.3 av 5.
31 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Pepparkaksrulltårta med lingondipp
Betyg 2.8 av 5.
5 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Biskvier
Betyg 2.9 av 5.
57 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Valnötskaka
Betyg 2.8 av 5.
42 personer har röstat
Över 60 min att tillaga