Jitterbuggare

Du får söta och fina Jitterbuggare när du kavlar ut en enkel mördeg bestående av mjöl, socker, smör och ägg och sedan brer ut marängblandningen över hela degen. Rulla ihop som en rulltårta och skär i skivor innan du gräddar i ugnen.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 1998

Ingredienser
20 st
2 1/2 dl vetemjöl
3 msk strösocker
100 g smör eller margarin
1 äggula
Fyllning
1 äggvita
1/2 dl strösocker
Gör så här
00:30:00
00:10:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Tycker det är för mycket äggvita till den lilla degplattan på 20 cm, blir väldigt kladdigt. Svårt att rulla ihop den när degen är torr och spricker. Tips?
Per
2024-12-15Lite svåra att få att hålla ihop Annars väldigt goda
Anders
2024-07-10Såå himla goda kakor! Mördeg och maräng, det bästa av två världar 😍 sen är det ju inte den lättaste kakan att baka men med lite tålamod och noggrannhet så går det!
Emma
2024-03-12