Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Jitterbuggare

Du får söta och fina Jitterbuggare när du kavlar ut en enkel mördeg bestående av mjöl, socker, smör och ägg och sedan brer ut marängblandningen över hela degen. Rulla ihop som en rulltårta och skär i skivor innan du gräddar i ugnen.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 1998
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 20 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Blanda samman alla ingredienserna till mördegen och kavla ut till en rektangulär kaka.
  3. Fyllning: Vispa äggvitan till ett fast skum. Tillsätt sockret under fortsatt vispning. Bre massan över mördegen. Rulla ihop degen, långsida mot långsida, till en rulle. Låt stå kallt en stund.
  4. Skär rullen i cm-breda skivor. Grädda i 10-15 minuter.

Ingredienser

Portioner: 20 st
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 3 msk strösocker
  • 100 g smör eller margarin
  • 1 äggula
Fyllning
  • 1 äggvita
  • 1/2 dl strösocker
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Just nu är det stor brandrisk på många håll i landet. Kolla vad som gäller hos dig innan du grillar. Mer info från MSB