Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Kinesiska lyckokakor

Lagd åt det pyssliga hållet? Överraska fika- eller middagsgästerna med kinesiska lyckokakor! Baka in lappar med visdomsord i kakorna – eller varför inte några klassiska vitsar eller snälla komplimanger.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2015
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för Ger ca 30 stycken portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Skriv meddelanden på långsmala pappersremsor.
  3. Smörj en plåt noga med rapsolja.
  4. Vispa äggvitorna till fast skum med elvisp. Tillsätt sockret och fortsätt vispa till en fast maräng, ca 5 minuter.
  5. Smält smöret i en kastrull.
  6. Blanda samman mjöl, majsstärkelse och vaniljsocker.
  7. Rör ner smöret och de torra ingredienserna i marängsmeten.
  8. Klicka ut ca 1 msk smet per lyckokaka på plåten med minst 10 cm mellanrum. Stryk ut till jämna rundlar, ca 7 cm i diameter. Gör bara några kakor åt gången.
  9. Grädda i mitten av ugnen tills kanterna börja få färg, 6–8 minuter.
  10. Nu gäller det att vara flink i fingrarna. Ta upp en kaka i taget med hjälp av en stekspade och lägg med ovansidan nedåt på en kökshandduk. 
  11. Lägg i ett meddelande och vik kakan dubbel. Böj sedan kakan över kanten på ett glas eller en skål.
  12. Låt kakorna svalna. Förvara torrt.

Ingredienser

Portioner: Ger ca 30 stycken
  • 4 äggvitor
  • 2 1/2 dl strösocker
  • 75 g smör
  • 2 dl vetemjöl
  • 1/2 dl majsstärkelse
  • 1 tsk vaniljsocker
  • finrivet skal av 1 citron
  • rapsolja till plåten
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 293 kJ / 70 kCal