Jitterbuggare

Du får söta och fina Jitterbuggare när du kavlar ut en enkel mördeg bestående av mjöl, socker, smör och ägg och sedan brer ut marängblandningen över hela degen. Rulla ihop som en rulltårta och skär i skivor innan du gräddar i ugnen.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 1998

Gör så här
00:30:00
00:10:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Tips: Jag vilar degen (som en platta) inlindad i plast i kylskåp över natten. Låter den sen få rumstemperatur innan jag börjar kavla (den spricker inte då) på lätt mjölat smörpapper. När jag brer på marängen så lämnar jag ca 2cm på ena långsidan fri från smet, för att det kommer ändå att jäsa ut maräng där och jag vill ha marängsmeten i rullen inte på pappret. Sen startar jag att rulla från andra sidan "smetsidan" med hjälp av pappret. Jag behöver då inte ta i degen. Sen drar jag över pappersrullarna till en skärbräda och förvarar dem på brädan i frysen minst 30 minuter. Inget kladd alls.
Ninni
2025-06-06Tycker det är för mycket äggvita till den lilla degplattan på 20 cm, blir väldigt kladdigt. Svårt att rulla ihop den när degen är torr och spricker. Tips?
Per
2024-12-15Lite svåra att få att hålla ihop Annars väldigt goda
Anders
2024-07-10