Jessicas äppelpaj

Betyg 3.7 av 5.
11 personer har röstat
3
Jessicas äppelpaj

Det här receptet på Jessicas äppelpaj är en ljuvlig efterrätt som innehåller farinsocker vilket gör att ytan på äppelpajen blir lite knaprig. Du serverar den med matlagningsyoghurt som du smaksätter med apelsinrasp och vaniljsocker, fantastiskt gott!

Ett recept från:
Buffé nr 11, 1998

Jessicas äppelpaj

Ingredienser

6 portioner
1 kg  äpplen
2 msk  socker
1 msk  kanel
100 g  vetemjöl (100 g motsvarar ca 1½ dl)
100 g  rumsvarmt smör
95 g  brun farin (95 g motsvarar ca 1½ dl)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.7 av 5.
11 personer har röstat

Kommentarer

Lite Om modifierad med mandelmassa mellan äpplen och deg. Mindre farinsocker. Superdator gott

Tuula

2014-10-15

God, men alldeles för söt för min smak. Nästa gång kan jag nog halvera mängden farin. Gott att det blev en lite knaprig yta på pajen.

Karin

2007-04-19

en otrligt god paj som var väldigt populär.. Hela pajen gick åt o gästerna nästan slickade sina tallrikar *ler

Diana

2005-09-09

Testa liknande recept

Stekt gås med gräddsås och fruktfyllda äppelhalvor
Betyg 3.6 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Veganska pepparkakor
Betyg 4 av 5.
36 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Pepparkakor
Betyg 4.1 av 5.
488 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Banansmoothie på havredryck
Betyg 3 av 5.
17 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Banansmoothie
Betyg 3.2 av 5.
154 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Kanelparfait med lingonkolasås
Betyg 4.2 av 5.
12 personer har röstat
Över 60 min att tillaga