Jessicas äppelpaj

11
3
Jessicas äppelpaj

Det här receptet på Jessicas äppelpaj är en ljuvlig efterrätt som innehåller farinsocker vilket gör att ytan på äppelpajen blir lite knaprig. Du serverar den med matlagningsyoghurt som du smaksätter med apelsinrasp och vaniljsocker, fantastiskt gott!

Ett recept från:
Buffé nr 11, 1998

Jessicas äppelpaj

Ingredienser

6 portioner
1 kg äpplen
2 msk socker
1 msk kanel
100 g vetemjöl (100 g motsvarar ca 1½ dl)
100 g rumsvarmt smör
95 g brun farin (95 g motsvarar ca 1½ dl)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

11

Kommentarer

Tuula

2014-10-15

Lite Om modifierad med mandelmassa mellan äpplen och deg. Mindre farinsocker. Superdator gott

Karin

2007-04-19

God, men alldeles för söt för min smak. Nästa gång kan jag nog halvera mängden farin. Gott att det blev en lite knaprig yta på pajen.

Diana

2005-09-09

en otrligt god paj som var väldigt populär.. Hela pajen gick åt o gästerna nästan slickade sina tallrikar *ler