Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 60 MIN | Medel

Jessicas äppelpaj

Det här receptet på Jessicas äppelpaj är en ljuvlig efterrätt som innehåller farinsocker vilket gör att ytan på äppelpajen blir lite knaprig. Du serverar den med matlagningsyoghurt som du smaksätter med apelsinrasp och vaniljsocker, fantastiskt gott!

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 1998
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Skala, klyfta och kärna ur äpplena. Lägg dem i en ugnssäker form. Sikta socker och kanel över.
  3. Mixa snabbt mjöl och smör. Blanda i brun farin med en gaffel. Tillsätt några droppar vatten. Strö blandningen över äpplena.
  4. Baka i ca 30 minuter. Servera med avrunnen matlagningsyoghurt som smaksatts med lite apelsinrasp och vaniljsocker.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 1 kg äpplen
  • 2 msk socker
  • 1 msk kanel
  • 100 g vetemjöl (100 g motsvarar ca 1½ dl)
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 95 g Brun Farin (95 g motsvarar ca 1½ dl)
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer