Jerkkrydda
![Jerkkrydda](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,f_auto,q_auto,dpr_2,w_710,h_710,c_lfill/v1589267894/Receptsidan/fallback-receptbild-liten.jpg)
Traditionell och förtjusande sydamerikansk kryddblandning till både kött och fågel. Habanerosås, ananas och farinsocker är några av de spännande smakerna i jerkkryddan. Blandningen håller ända upp till en vecka i kylen och lyfter de flesta rätter.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2000
![Jerkkrydda](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,f_auto,q_auto,dpr_2,w_710,h_710,c_lfill/v1589267894/Receptsidan/fallback-receptbild-liten.jpg)
Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 1/2 krossad ananas
2 tsk habanerosås
2 msk farinsocker
1 tsk kryddpeppar
1 tsk timjan
2 tsk salvia
1 tsk svartpeppar
1/2 tsk mald muskot
1/2 tsk mald kanel
2 tsk salt
3/4 dl vitvinsvinäger
3/4 dl limejuice
1/2 dl olivolja
Gör så här
Tips
Jerk är en speciell kryddblandning (blöt) som är typisk för länderna i Karibien. Jerk används i både kött- och kycklingrätter.
Har du lagat receptet?
Kommentarer