Jerkkrydda

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
0
Jerkkrydda

Traditionell och förtjusande sydamerikansk kryddblandning till både kött och fågel. Habanerosås, ananas och farinsocker är några av de spännande smakerna i jerkkryddan. Blandningen håller ända upp till en vecka i kylen och lyfter de flesta rätter.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2000

Jerkkrydda

Ingredienser

4 portioner
1   gul lök
2   vitlöksklyftor
1 1/2   krossad ananas
2 tsk  habanerosås
2 msk  farinsocker
1 tsk  kryddpeppar
1 tsk  timjan
2 tsk  salvia
1 tsk  svartpeppar
1/2 tsk  mald muskot
1/2 tsk  mald kanel
2 tsk  salt
3/4 dl  vitvinsvinäger
3/4 dl  limejuice
1/2 dl  olivolja

Gör så här

Tips

Jerk är en speciell kryddblandning (blöt) som är typisk för länderna i Karibien. Jerk används i både kött- och kycklingrätter.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Jerkmarinerad kycklingfilé
Betyg 2.4 av 5.
8 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Jamaican-rub
Betyg 2 av 5.
9 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Jerk-marinad
Betyg 3 av 5.
5 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Caribbean-rub
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Jerkmarinerade kycklingklubbor med molesås
Betyg 2.3 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kaffedrink från Karibien
Betyg 2 av 5.
1 personer har röstat
Under 15 min att tillaga