Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Enkel

Jerkkrydda

Traditionell och förtjusande sydamerikansk kryddblandning till både kött och fågel. Habanerosås, ananas och farinsocker är några av de spännande smakerna i jerkkryddan. Blandningen håller ända upp till en vecka i kylen och lyfter de flesta rätter.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2000
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Finhacka löken och mixa allt till en slät konsistens och förvara i kylskåp. Håller sig i ca 1 vecka.

Tips

Jerk är en speciell kryddblandning (blöt) som är typisk för länderna i Karibien. Jerk används i både kött- och kycklingrätter.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 1/2 krossad ananas
  • 2 tsk habanerosås
  • 2 msk farinsocker
  • 1 tsk kryddpeppar
  • 1 tsk timjan
  • 2 tsk salvia
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1/2 tsk mald muskot
  • 1/2 tsk mald kanel
  • 2 tsk salt
  • 3/4 dl vitvinsvinäger
  • 3/4 dl limejuice
  • 1/2 dl olivolja
Lägg till i inköpslistan