Jerk-marinad | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Enkel

Jerk-marinad

Jerk är en marinad som härstammar från Västindien och främst Jamaica. Receptet är inte lika kryddstarkt som originalet. För en mer autentisk jerk, använd dubbelt så mycket av de torra kryddorna och mer chili.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2004
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda alla torra ingredienser i en skål. Kärna ur och dela chilin på längden. Lägg i skålen och rör ner resten av ingredienserna. Förvara i en burk med tättslutande lock i kylskåp.
  2. Ta ut den ur kylen en stund innan den ska användas, eftersom oljan stelnar när den blir kall.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Marinera kyckling och fläskkött i minst 1 timme. Ta upp kycklingen eller köttet ur marinaden och låt det rinna av innan det grillas på glödande kol. Kycklingfiléer tar 6-8 minuter/ sida, fläskkotletter 4-5 minuter/sida. Halvera satsen om du bara vill marinera till 4 personer och inte få något över att spara.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 1 msk malen kryddpeppar
  • 1 msk torkad timjan
  • 1 1/2 tsk kajennpeppar
  • 1 1/2 tsk färskmalen svartpeppar
  • 1 1/2 tsk smulade torra salviablad
  • 0,8 tsk malen muskot
  • 0,8 tsk malen kanel
  • 1 msk socker
  • 1 1/2 msk vitlökspulver eller pressad färsk
  • 1 msk socker
  • 1 chilifrukt
  • 1/2 dl olivolja
  • 1/2 dl soja
  • 1 1/2 dl vitvinsvinäger
  • 1 1/2 dl färskpressad apelsinjuice (1 1/2 dl juice motsvarar ca 2 apelsiner)
  • juicen av 1 lime
Lägg till i inköpslistan