Jerk-marinad
Jerk är en marinad som härstammar från Västindien och främst Jamaica. Receptet är inte lika kryddstarkt som originalet. För en mer autentisk jerk, använd dubbelt så mycket av de torra kryddorna och mer chili.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2004
Ingredienser
8 portioner
1 msk malen kryddpeppar
1 msk torkad timjan
1 1/2 tsk kajennpeppar
1 1/2 tsk färskmalen svartpeppar
1 1/2 tsk smulade torra salviablad
4/5 tsk malen muskot
4/5 tsk malen kanel
1 msk socker
1 - 1 1/2 msk vitlökspulver eller pressad färsk
1 msk socker
1 chilifrukt
1/2 dl olivolja
1/2 dl soja
1 1/2 dl vitvinsvinäger
1 1/2 dl färskpressad apelsinjuice (1 1/2 dl juice motsvarar ca 2 apelsiner)
juicen av 1 lime
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Tips
Marinera kyckling och fläskkött i minst 1 timme. Ta upp kycklingen eller köttet ur marinaden och låt det rinna av innan det grillas på glödande kol. Kycklingfiléer tar 6-8 minuter/ sida, fläskkotletter 4-5 minuter/sida. Halvera satsen om du bara vill marinera till 4 personer och inte få något över att spara.
Har du lagat receptet?
Kommentar
Lite många ingredienser, men en riktig höjdare:)
Jessica
2004-08-17