"Je te tiens par la queue" (Jag håller dig i stjärten)
.jpg)
Je te tiens par la queue är en enkel och kryddig fransk rätt med räkor, vitlök, chili, basilika och grädde. Stek räkorna i olja och kryddorna och servera sedan med baguette eller annat bröd.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 1997
.jpg)
Gör så här
00:03:00
00:01:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
12 stSupergod och trevlig förrätt som är väldigt enkel att göra. En favorit! Lägg bara inte i räkorna fullt så tidigt som texten i receptet anger, då blir de sega.
Kajsa
Jätte bra för dom som vill äta räkor men inte tycker om det. Man kan lika gärna ta något som är skit billigt t.ex hackade morötter, för räksmaken är ooooobefintlig. Anders
Anders
Underbar rätt! Vi gör den jätte ofta! Har mest gjort den på frysta jätteräkor. Aldrig misslyckats. Men räkorna har varit lite tinad. Tipset är nog att inte lägga ner helt frysta räkor i soppan. Gott m rostat bröd till som man doppar i.
Andrea
Staffan måste ha haft en dålig dag! Denna förrätt var magnifik. Vi hade vanliga djupfrysta räkor (70/90) och det blev otroligt gott. Jag tror att Staffans räkor var fööör stora! De hann nog inte suga åt sig smaken av såsen.
Mari-ann
Totalt menlöst om man som vi använde djupfysta jätteräkor. Det smakade ingenting. Alltså förstår vi att man skall ha vanliga västkusträkor. Detta som en varning!!!
Staffan
Detta är lika perfekt som förrätt som ensamrätt. Supergott och trevligt - pysselfaktorn är riktigt hög!!
Birgitta
Denna rätt var jättegod jag tog i lite hummerfond också. Nästa gång ska jag pröva att ta i mer vitlök.
Gunilla
Vi hade inga räkor men dock skaldjursblandning hemma. Vi hade även i lite fiskbuljong. Och det blev en kanonrätt!!
Ewa
Jättegott! Man får passa upp med att ha i räkorna för länga bara, dom blev sega då.
Aira
Riktigt supergott!!!... Jag hade lite för små räkor bara, det tog jättelång tid att skala dem. Se till att det är Jumbo!
Carl-peter