Japanska pannkakor

Japanska fluffiga pannkakor är söta och äts gärna med färska bär. Knepet att få till de höga och luftiga japanska pannkakorna är att göra en marängsmet som rörs ner i pannkakssmeten. Grädda dem i stekpannan och njut pannkakorna direkt med bär, gärna lite lönnsirap och florsocker på toppen.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2024

Ingredienser
12 st
6 msk vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
1 krm salt
2 äggulor
2 tsk strösocker
1 tsk vaniljsocker
4 msk mjölk
4 äggvitor
2 msk strösocker
1 msk olja
Till servering
lönnsirap
färska bär
florsocker
Gör så här
00:05:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Jätte roligt recept att prova! Smakar väldigt marängigt, inte super mättande. Tycker dock att amerikanska pannkakor med filmjölk blir högre om man vill ha höga pannkakor :)
Anna
2025-01-27Det står i receptet att det ska vara matskedar av bland annat vetemjöl och mjölk… ni menar väl att det ska vara deciliter? Annars ser jag inte hur detta recept ska gå ihop.
Mathilda
2024-08-13Hej Mathilda! Det stämmer att det ska vara matskedar. Det är de vispade äggvitorna som ger volymen i det här receptet. Hälsningar Niclas
ICA-köket
2024-08-14Så himla goda! Jag minskade dock på sockret till hälften och minimalt med salt för min son på 8 månader älskar dom också!
Mimmi
2024-07-30