Japansk rättiksallad

Betyg 3.2 av 5.10 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Japansk rättiksallad

Sätt asiatisk touch på rättikan med rostade sesamfrön, japansk soja och risvinäger. Med fräsch syra från citron och karamellig sötma från farinsocker blir det en sallad man vill ha mer av – mums till kyckling eller lax.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2013

Japansk rättiksallad

Ingredienser

6 portioner
800 g rättika

Dressing

1 msk sesamfrön
1/2 dl japansk soja eller tamari
1/2 dl färskpressad citronjuice
4 msk mild olivolja
2 msk risvinäger
2 msk farinsocker
1 tsk sesamolja

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi594 KJ / 142 kCal
Fett10 g
Salt1.51 g
Kolhydrater9 g
Protein2 g

Testa liknande recept

  • Snabbpicklade grönsaker
    Betyg 3 av 5.28 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Inlagd rättika
    Betyg 2.6 av 5.12 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Sashimi med risnudlar och pepparrot
    Betyg 4 av 5.10 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Korean fried chicken
    Betyg 4.4 av 5.109 personer har röstat
    Receptet har 32 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad
  • Halstrad laxsashimi med risnudelsallad
    Betyg 4.8 av 5.9 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Rättika- och morotssallad
    Betyg 3.6 av 5.22 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad