Japansk fondue

Det här japanskinspirerade rätten är lite som en fondue, fast ändå inte. Lägg kött, grönsaker, nötter, morotskimchi, sojapicklad shiitake och nudlar i skålar. Låt gästerna plocka i sin egen skål och hälla över en rykande varm buljong med ingefärssmak.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2014

Ingredienser
6 portioner
1 litet blomkålshuvud (à 400 g)
3 msk olja
800 g utskuren biff
1 msk smör
300 g fast tofu
2 msk sesamolja
1 msk sesamfrön
150 g färska salladsärtor
2 dl rostade cashewnötter
500 g kokta kalla risnudlar
6 äggulor
salt
peppar
Buljong
10 cm ingefära
2 l vatten
3/4 dl kalvbuljong
1 dl soja
1 msk mirin (alkoholfri sake)
1 1/2 krm salt
Sojapicklad shiitake
200 g shiitakesvampar eller champinjoner
1 dl japansk soja
4 msk risvinäger
1 dl socker
2 dl vatten
Morotskimchi
3 morötter
1/2 röd chilifrukt (t ex spansk peppar)
1 vitlöksklyfta
1 msk fisksås
1/2 msk paprikapulver
1 tsk chiliflakes
1/2 msk strösocker
1 krm salt
Gör så här
00:15:00
00:05:00
00:15:00
00:10:00
00:02:00
Näringsberäkning per portion, inkl buljongen.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3054 KJ / 730 kCal
Fett33 g
Salt9.96 g
Kolhydrater57 g
Protein47 g
Kommentarer
4 stDet låter gott. Ska prova som söndags middag
Rosa
Bytte ut tofun mot stekt halloumi, tog oxfilé istället för biff, dessutom uteslöt vi äggen! Jättegott!
Jennifer
Supergott, men jag kom aldrig underfund med vad äggulorna skulle användas till?
Martina