Janssons frestelse med rosmarin och sardeller

Denna variant på Janssons frestelse, med rosmarin och sardeller, erbjuder en modern twist på den klassiska rätten. Krämig, smakrik och perfekt för julbordet!
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2024

Ingredienser
6-8 bufféportioner
3 gula lökar
2 vitlöksklyftor
50 g kallt smör (+ extra till formen)
1 kg fast potatis
1 förp sardeller (à 80 g)
3 dl vispgrädde
2 dl mjölk (3 %)
1/2 kruka rosmarin (3/4 dl finhackad, för 6-8 port)
1 dl panko (asiatiskt ströbröd)
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
Gör så här
00:50:00
00:10:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bufféportion
Näringsvärdet är beräknat per portion på 6 port.
Energi2033 KJ / 486 kCal
Fett30 g
Salt2.3 g
Kolhydrater42 g
Protein10 g
Kommentar
Jättegod tyckte vi
Sigrid
2024-12-30