Janssons frestelse med rosmarin och sardeller

Betyg 5 av 5.1 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Janssons frestelse med rosmarin och sardeller

Denna variant på Janssons frestelse, med rosmarin och sardeller, erbjuder en modern twist på den klassiska rätten. Krämig, smakrik och perfekt för julbordet! 

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2024

Janssons frestelse med rosmarin och sardeller

Ingredienser

6-8 bufféportioner
3 gula lökar
2 vitlöksklyftor
50 g kallt smör (+ extra till formen)
1 kg fast potatis
1 förp sardeller (à 80 g)
3 dl vispgrädde
2 dl mjölk (3 %)
1/2 kruka rosmarin (3/4 dl finhackad, för 6-8 port)
1 dl panko (asiatiskt ströbröd)
1 tsk salt
2 krm svartpeppar

Gör så här

00:50:00
00:10:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.1 personer har röstat

Kommentar

Jättegod tyckte vi

Sigrid

2024-12-30

Näringsvärde per bufféportion

Näringsvärdet är beräknat per portion på 6 port.
Energi2033 KJ / 486 kCal
Fett30 g
Salt2.3 g
Kolhydrater42 g
Protein10 g

Testa liknande recept

Janssons frestelse utan ansjovis
Betyg 3.7 av 5.39 personer har röstat
Receptet har 13 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad
Vegansk Janssons frestelse
Betyg 4.1 av 5.67 personer har röstat
Receptet har 7 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Klassisk Janssons frestelse
Betyg 4.5 av 5.62 personer har röstat
Receptet har 14 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Lyxig Janssons extra allt
Betyg 4.8 av 5.39 personer har röstat
Receptet har 10 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Skinkjansson
Betyg 4.2 av 5.46 personer har röstat
Receptet har 5 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Janssons frestelse, allergianpassad
Betyg 2.8 av 5.4 personer har röstat
Receptet har 6 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad