Janssons frestelse med rosmarin och sardeller

Betyg 5 av 5.2 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Janssons frestelse med rosmarin och sardeller

Denna variant på Janssons frestelse, med rosmarin och sardeller, erbjuder en modern twist på den klassiska rätten. Krämig, smakrik och perfekt för julbordet! 

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2024

En ugnsform med jansons frestelse på ett bord med juliga fat runt om kring.

Ingredienser

6-8 bufféportioner
3 gula lökar
2 vitlöksklyftor
50 g kallt smör (+ extra till formen)
1 kg fast potatis
1 förp sardeller (à 80 g)
3 dl vispgrädde
2 dl mjölk (3 %)
1/2 kruka rosmarin (3/4 dl finhackad, för 6-8 port)
1 dl panko (asiatiskt ströbröd)
1 tsk salt
2 krm svartpeppar

Gör så här

00:50:00
00:10:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Jättegod tyckte vi

    Sigrid

Näringsvärde per bufféportion

Näringsvärdet är beräknat per portion på 6 port.
Energi2033 KJ / 486 kCal
Fett30 g
Salt2.3 g
Kolhydrater42 g
Protein10 g

Testa liknande recept

  • Janssons frestelse utan ansjovis
    Betyg 3.7 av 5.39 personer har röstat
    Receptet har 13 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Vegansk Janssons frestelse
    Betyg 4.1 av 5.68 personer har röstat
    Receptet har 8 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Lyxig Janssons extra allt
    Betyg 4.8 av 5.39 personer har röstat
    Receptet har 12 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Gammaldags Janssons frestelse
    Betyg 4.5 av 5.66 personer har röstat
    Receptet har 14 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Enkel Janssons frestelse
    Betyg 3.6 av 5.32 personer har röstat
    Receptet har 7 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Skinkjansson
    Betyg 4.2 av 5.47 personer har röstat
    Receptet har 7 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad