Janssons frestelse med purjolök

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
0
Janssons frestelse med purjolök

Janssons är en krämig och underbar klassiker på många julbord eller som vickning vid festliga tillfällen. Tillaga denna spännande variant av Janssons frestelse med purjolök, potatis, lök, ansjovisfiléer och vispgrädde.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2000

Janssons frestelse med purjolök

Ingredienser

undefined
12   medelstora potatisar
1   stor gul lök
1   purjolök
2 msk  smör eller margarin
1   burk ansjovisfilé (à 125 g)
salt
nymalen svartpeppar
1 1/2 dl  mjölk
2 dl  vispgrädde

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Klassisk Janssons frestelse 
Betyg 4.4 av 5.
54 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Purjolökstarte med ansjoviskräm
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kusin Janssons ansjovisgratäng
Betyg 3.1 av 5.
27 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Janssons frestelse
Betyg 3.9 av 5.
575 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Janssons frestelse med grönkål
Betyg 4.8 av 5.
9 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Janssons frestelse, allergianpassad
Betyg 2.8 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga