Janssons frestelse

Vårt bästa recept på krämig Janssons frestelse för det klassiska julbordet eller andra högtider. Du kan göra din Janssons frestelse några veckor i förväg och frysa in om du vill, sedan är det bara att grädda den innan servering. Ställ sedan fram en perfekt gyllenbrun, gammaldags Janssons på julbordet. Supergott!

Ingredienser
8 bufféportioner
3 stora gula lökar
1 1/2 kg fast potatis
2 msk smör eller margarin (att steka i)
3 burkar ansjovisfiléer (à 100 g, avrunnen vikt ca 100 g+ 1 dl spad)
4 dl vispgrädde
2 dl mjölk
2 msk ströbröd
3 msk smör eller margarin (att klicka över)
Gör så här
01:30:00
00:30:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bufféportion
Energi2157 KJ / 516 kCal
Fett33 g
Salt2 g
Kolhydrater43 g
Protein11 g
Kommentarer
90 stsaknar kopia för utskrift
Gordon
När vet man när den är färdig
Claudia
Hej Claudia! Fiska upp lite potatis med en gaffel och smaka för att känna att potatisen är mjuk. Hälsningar Niclas
ICA-köket
Absolut den bästa Jansson jag har gjort, så god👌
Liselotte
kan jag frysa jansson
Lena
Hej Lena! Det går fint att frysa Janssons frestelse. Tina den i kylen över natten innan du värmer den. Lycka till. Vänliga hälsningar Leif
ICA-köket
Hur lång tid behövs att hinna en frusen Janssons? Kan man finna i ugn eller ska det ske i kylskåp ?
Michael
Hej Michael! Låt den tina i kylskåpet över natten. Hälsningar Niclas
ICA-köket
Jag hade 2 burkar filéer men använde spadet av 3 💕 supergott och mina gäster sa att det var den godaste Jansson de smakat 👌🏼
Erica
Ett mycket bra recept, det smakar Jansson frestelse
Britt-mari
Super gott
Sofie
Följde receptet och var lite nervös när det var utan salt och kryddor, men blev succé.
Terese
Kan man köra i airfryer? Vh Britt-Inger
Britt-inger
Hej Britt-Inger! Det har jag inte provat men det kommer att fungera. Hälsningar Niclas
ICA-köket