Janssons frestelse

Vårt bästa recept på krämig Janssons frestelse för det klassiska julbordet eller andra högtider. Du kan göra din Janssons frestelse några veckor i förväg och frysa in om du vill, sedan är det bara att grädda den innan servering. Ställ sedan fram en perfekt gyllenbrun, gammaldags Janssons på julbordet. Supergott!

Ingredienser
8 bufféportioner
3 stora gula lökar
1 1/2 kg fast potatis
2 msk smör eller margarin (att steka i)
3 burkar ansjovisfiléer (à 100 g)
4 dl vispgrädde
2 dl mjölk
2 msk ströbröd
3 msk smör eller margarin (att klicka över)
Gör så här
01:30:00
00:30:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bufféportion
Energi2157 KJ / 516 kCal
Fett33 g
Salt2 g
Kolhydrater43 g
Protein11 g
Kommentarer
Jag hade 2 burkar filéer men använde spadet av 3 💕 supergott och mina gäster sa att det var den godaste Jansson de smakat 👌🏼
Erica
2024-12-30Ett mycket bra recept, det smakar Jansson frestelse
Britt-mari
2024-12-26Super gott
Sofie
2024-12-26