Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Medel

Jämtländsk wrap

Jämtländsk wrap på tunnbröd med rökt fisk och kaviar är en lyxig rätt som serveras kall. Med en fräsch fyllning av paprika, dill, rödlök, sallad och tomat garnerar du wrapen med hovmästarsås och crème fraiche som blandats med röd kaviar.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2004
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dela ett stort tunnbröd i fyra lika stora fyrkanter (för 4 port). Smöra bröden. Fördela sallad, skivad tomat, bitar av rökt fisk och klicka ut hovmästarsås ovanpå.
  2. Finhacka lök, paprika och dill. Strö över.
  3. Blanda kaviar och crème fraiche. Klicka över fisken och det gröna. Vik ihop brödet, eller låt det vara öppet.

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche och laktosfritt smör/margarin.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Tips

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 paket mjukt tunnbröd
  • smör
  • 4 salladsblad
  • 2 tomater
  • 4 portionsbitar rökt fisk t ex röding eller makrill
  • 2 1/2 msk hovmästarsås
  • 1/2 rödlök
  • 1/2 röd paprika
  • 1/2 grön paprika
  • 2 msk finhackad dill
  • 1 burk röd kaviar (à 50 g)
  • 2 1/2 msk crème fraiche
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Just nu är det stor brandrisk på många håll i landet. Kolla vad som gäller hos dig innan du grillar. Mer info från MSB