Jämtländsk wrap
Jämtländsk wrap på tunnbröd med rökt fisk och kaviar är en lyxig rätt som serveras kall. Med en fräsch fyllning av paprika, dill, rödlök, sallad och tomat garnerar du wrapen med hovmästarsås och crème fraiche som blandats med röd kaviar.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2004
Ingredienser
4 portioner
1 paket mjukt tunnbröd
smör
4 salladsblad
2 tomater
4 portionsbitar rökt fisk t ex röding eller makrill
2 - 2 1/2 msk hovmästarsås
1/2 rödlök
1/2 röd paprika
1/2 grön paprika
2 msk finhackad dill
1 burk röd kaviar (à 50 g)
2 - 2 1/2 msk crème fraiche
Gör så här
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche och laktosfritt smör/margarin.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche och laktosfritt smör/margarin.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Mycket god med rökt makrill. Råkade ha färdig romsås hemma, tog det i stället för creme fraiche + kaviar.
Gunilla
2021-02-01Tog kallrökt skivad lax & det blev supergott!
Cecilia
2020-09-16