Italienska mandelskorpor med choklad

Betyg 3.7 av 5.
9 personer har röstat
2
Italienska mandelskorpor med choklad

Italienska mandelskorpor är underbara till kaffet och blir, i en fin glasburk, till en tjusig gåbortpresent. Du gör enkelt en smet med grovhackad sötmandel och choklad. Sedan är det bara att låta ugnen göra jobbet så har du ljuvliga skorpor.

Italienska mandelskorpor med choklad

Ingredienser

40 st
100 g sötmandel
50 g mörk blockchoklad
100 g smör eller margarin
1 dl socker
2 ägg
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk kanel

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.7 av 5.
9 personer har röstat

Kommentarer

Jag la till 3msk kakao för att de skulle bli mer chokladiga, de fick nu både ordentlig chokladsmak och blev mörka. Nästa gång minskar jag lite på mjölet i och med kakaon och så tar jag i en nypa salt också.

Maria

2024-07-31

Skall det inte vara kakao i. Dom blev ju väldigt ljusa..

Maria

2023-12-12

Testa liknande recept

Kanelpudrad mandelchoklad
Betyg 3.3 av 5.
6 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Dubbelt så goda
Betyg 3.3 av 5.
64 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Biscotti med mandel och olivolja
Betyg 4.3 av 5.
11 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kardemummaskorpor
Betyg 4.2 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Mandelkakor med citron och blåbär
Betyg 4 av 5.
6 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Saffranspannkaka med körsbär i portvin
Betyg 2.8 av 5.
13 personer har röstat
Under 60 min att tillaga