Italienska mandelskorpor med choklad
Italienska mandelskorpor är underbara till kaffet och blir, i en fin glasburk, till en tjusig gåbortpresent. Du gör enkelt en smet med grovhackad sötmandel och choklad. Sedan är det bara att låta ugnen göra jobbet så har du ljuvliga skorpor.
Ingredienser
40 st
100 g sötmandel
50 g mörk blockchoklad
100 g smör eller margarin
1 dl socker
2 ägg
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk kanel
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Jag la till 3msk kakao för att de skulle bli mer chokladiga, de fick nu både ordentlig chokladsmak och blev mörka. Nästa gång minskar jag lite på mjölet i och med kakaon och så tar jag i en nypa salt också.
Maria
2024-07-31Skall det inte vara kakao i. Dom blev ju väldigt ljusa..
Maria
2023-12-12