Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Italienska mandelskorpor

Italienska mandelskorpor är underbara till kaffet och blir, i en fin glasburk, till en tjusig gåbortpresent. Du gör enkelt en smet med grovhackad sötmandel och blockchoklad. Sedan är det bara att låta ugnen göra jobbet så har du ljuvliga skorpor.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 40 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Grovhacka mandeln och chokladen. Rör matfett och socker poröst, gärna med elvisp. Tillsätt äggen, ett i taget och rör kraftigt emellan. Blanda mjölet med bakpulver och kanel och vänd i smeten tillsammans med mandel och choklad. Rör ihop till en smet.
  3. Klicka ut smeten till 3 längder, ca 40 cm långa (för 40 st), på en bakpappersklädd plåt.
  4. Grädda mitt i ugnen, ca 12 min. Låt längderna svalna och skär dem sedan på snedden i ca 2 cm breda bitar.
  5. Torka skorporna mitt i ugnen i 75°C, ca 1 tim tills de är helt genomtorra.
  6. Låt skorporna kallna helt på galler och förvara dem i en burk med lock.

Ingredienser

Portioner: 40 st
  • 100 g sötmandel
  • 50 g mörk blockchoklad
  • 100 g smör eller margarin
  • 1 dl socker
  • 2 ägg
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk kanel
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer