Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Italienska biffar

Förstklassiga och matiga italienska biffar. Med färsk basilika, vitlök, senap och fint riven parmesan får du en vällagad och robust maträtt. Pestosås och färgrikt grönsaksris blir smaskigt till biffarna.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2001
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda köttfärs med salt, peppar, ägg, pressade vitlöksklyftor, färsk hackad basilika, senap, riven parmesanost, tomatpuré och vatten.
  2. Forma färsen till bitar.
  3. Värm en stekpanna med olja och stek bitarna på medelvärme 3-4 minuter per sida. Servera med pestosås och grönsaksris.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g köttfärs
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 ägg
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 msk färsk hackad basilika
  • 1/2 msk senap
  • 1/2 dl riven parmesanost
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 1/2 dl vatten
  • 2 msk olja
Till servering
  • pestosås
  • grönsaksris
Lägg till i inköpslistan