Italiensk tomatsås

Betyg 3.9 av 5.319 personer har röstat
Receptet har 20 kommentarer
Italiensk tomatsås

Inget går upp mot en riktig italiensk tomatsås. Krydda tomatsåsen med basilika och vitlök och avnjut tillsammans med pasta eller köttbullar. Buon appetito!

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2003

Italiensk tomatsås

Ingredienser

4 portioner
500 g krossade tomater konserverade eller färska
1 - 2 schalottenlökar
1 vitlöksklyfta
2 - 3 msk olivolja
2 - 3 msk tomatpuré
salt
svartpeppar
1/2 - 1 tsk strösocker
1/2 dl strimlad färsk basilika

Gör så här

00:45:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

20 st
  • Varför koka i 45 minuter? Inget annat recept rekommenderar det.

    Siv

    Hej Siv! Ja, du behöver inte det men smakerna blir djupare och mustigare om man kokar den länge. Hoppas du gillar den oavsett! :) Vänliga hälsningar Tove

    ICA-köket

  • Riktigt riktigt gott.

    Erik

  • Det var riktigt gott. Speciellt när jag la i lite oregano istället för basilika då vi inte hade basilika hemma.

    Renata

Näringsvärde per portion

Energi546.3 KJ / 130.5 kCal
Fett10 g
Salt0.06 g
Kolhydrater7.8 g
Protein1.5 g

Testa liknande recept

Minestrone bowl
Betyg 3.6 av 5.14 personer har röstat
Receptet har 7 kommentarer
Receptet är ett klimartsmart val.
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Grillad mozzarella med tomatsallad
Betyg 2.3 av 5.3 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Pasta Tobias
Betyg 2 av 5.13 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet är ett klimartsmart val.
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Tomatsås (grundrecept)
Betyg 4.5 av 5.98 personer har röstat
Receptet har 14 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Italiensk fjärilskotlett med gremolata
Betyg 3.4 av 5.5 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Basilika- och parmalindad grissini
Betyg 3.6 av 5.19 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad