Italiensk spenatpaj

En matig paj där fyllig cottage cheese och fräsch spenat tar plats. Ljuvlig smak från muskotnöt och parmesan kompletterar rätten som gör sig allra bäst tillsammans med en fräsch avokadosallad.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 1997

Ingredienser
4 portioner
150 g smör
1 dl grahamsmjöl
2 1/2 dl vetemjöl
2 msk vatten
Fyllning
300 g färsk spenat eller fryst bladspenat (300 g färsk motsvarar 250 g fryst)
250 g cottage cheese
2 ägg
1 dl matlagningsgrädde
1 påse riven parmesan (à 40 g)
1 krm muskot
salt
svartpeppar
Gör så här
01:00:00
00:05:00
00:05:00
00:30:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
15 stGår det att frysa?
Catrin
Hej Catrin! Visst går det men det kommer att bli lite blöt. Så om du ska bjuda gäster på den och vill förbereda hade jag inte fryst den. Men om du får rester så absolut! Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
Hade i mindre parmesan och istället fetaost och även sojabönor, supergott!
Johanna
Mer salt mer fyllning och bacon så blir den bra!
Emilie