Italiensk spenatpaj

Betyg 4.1 av 5.77 personer har röstat
Receptet har 15 kommentarer
Italiensk spenatpaj

En matig paj där fyllig cottage cheese och fräsch spenat tar plats. Ljuvlig smak från muskotnöt och parmesan kompletterar rätten som gör sig allra bäst tillsammans med en fräsch avokadosallad.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 1997

Italiensk spenatpaj

Ingredienser

4 portioner
150 g smör
1 dl grahamsmjöl
2 1/2 dl vetemjöl
2 msk vatten

Fyllning

300 g färsk spenat eller fryst bladspenat (300 g färsk motsvarar 250 g fryst)
250 g cottage cheese
2 ägg
1 dl matlagningsgrädde
1 påse riven parmesan (à 40 g)
1 krm muskot
salt
svartpeppar

Gör så här

01:00:00
00:05:00
00:05:00
00:30:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

15 st
  • Går det att frysa?

    Catrin

    Hej Catrin! Visst går det men det kommer att bli lite blöt. Så om du ska bjuda gäster på den och vill förbereda hade jag inte fryst den. Men om du får rester så absolut! Vänliga hälsningar Tove

    ICA-köket

  • Hade i mindre parmesan och istället fetaost och även sojabönor, supergott!

    Johanna

  • Mer salt mer fyllning och bacon så blir den bra!

    Emilie

Testa liknande recept

  • Grön omelett med spenat och avokado
    Betyg 4.3 av 5.6 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Hemgjord blåbärssoppa
    Betyg 4.7 av 5.89 personer har röstat
    Receptet har 21 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Spenatpannkaka med örtröra
    Betyg 4.5 av 5.47 personer har röstat
    Receptet har 6 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Rågpannkaka med lingon
    Betyg 4 av 5.23 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Majs- och avokadobiffar
    Betyg 4.2 av 5.15 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad