Italiensk spenatpaj

En matig paj där fyllig cottage cheese och fräsch spenat tar plats. Ljuvlig smak från muskotnöt och parmesan kompletterar rätten som gör sig allra bäst tillsammans med en fräsch avokadosallad.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 1997

Ingredienser
4 portioner
150 g smör
1 dl grahamsmjöl
2 1/2 dl vetemjöl
2 msk vatten
Fyllning
300 g färsk spenat eller fryst bladspenat (300 g färsk motsvarar 250 g fryst)
250 g cottage cheese
2 ägg
1 dl matlagningsgrädde
1 påse riven parmesan (à 40 g)
1 krm muskot
salt
svartpeppar
Gör så här
00:00:00
00:00:00
00:00:00
00:00:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
15 stGår det att frysa?
Catrin
Hej Catrin! Visst går det men det kommer att bli lite blöt. Så om du ska bjuda gäster på den och vill förbereda hade jag inte fryst den. Men om du får rester så absolut! Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
Hade i mindre parmesan och istället fetaost och även sojabönor, supergott!
Johanna
Mer salt mer fyllning och bacon så blir den bra!
Emilie
Ta bort cottage cheese. In med god riven ost. Mer salt. Lax är super till. Ulla Britt
Christina
Fyllning •2 så blir det kanon. Lägg i nått mer som man gillar! //Kurre
Kurt
Supergott och nyttigt. Vi hade kallrökt lax i 👍🏻
Sara
Jättegott! Använde en lite mindre form, upplever att det blir mer lagom fyllning då 😃
Sara
God paj med milda smaker, dock väldigt lite fyllning i förhållande till pajskalet. Skulle jag göra om pajen skulle jag dubbla fyllningen, och tillsätta lite vitlök eller kanske chiliflakes.
Magdalena
God paj, men allt är ju skrivet i fel ordning. Ska ugnen verkligen behöva stå på i en timme medans degen står i ugnen osv..
Andy
Hej Andy! Tack för din kommentar. Du har rätt, det är onödigt att ugnen står på så länge. Vi har ändrat ordningen lite i texten. Men kul att höra att du gillade pajen i alla fall! 😊 Hälsningar Elina
ICA-köket
Mycket god kan serveras både med lax och parmaskinka eller som de är passar alltså ALLA
Pia