Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Italiensk spätta med vitlök och citron

Denna italienska spätta får sin karaktäristiska, superba smak av att gnidas in i citronsaft och worcestersås före de paneras. Servera sedan din mumsiga, gyllene fisk med vitlöksfräs, citronskivor och kokt potatis.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 125°C.
  2. Tina spättafiléerna om frysta används. Gnid in spättafiléerna med citronsaft och worchestersås.
  3. Vänd filéerna i mjölet blandat med salt och peppar. Hetta upp hälften av matfettet i en stekpanna. När det blivit ljusgult och sluta skumma läggs spättafiléerna i och får steka ca 3 min/sida.
  4. Lägg upp filéerna på ett ugnssäkert fat och håll varmt mitt i ugnen.
  5. Skala och skiva vitlöksklyftorna. Stek vitlöken i resten av matfettet i en stekpanna ca 5 min tills den har fått en gyllengul färg. Salta.
  6. Häll vitlöksfräset över spättafilén. Skär citronen i skivor och garnera spättan med citronskivor och persilja. Servera med kokt, gärna pressad potatis och körsbärstomater.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g spättafilé (färsk eller djupfryst)
  • 1 msk pressad saft av citron
  • 1 tsk worchestersås
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 - 4 msk smör eller margarin
  • 1 hel vitlök
  • 1 citron
  • 1 knippa bladpersilja
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1880 kJ / 450 kCal
Fett: 14 g
Läs mer om näringsvärden

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer