Kycklingfyllda våffelmackor
Varma mackor i våffeljärn med fyllning av kycklingfilé, paprikor och ananas passar superbt till lunch eller en lättare middag. Kycklingfyllningen i mackorna får du härligt krämig med crème fraiche som smaksätts med röd currypasta och senap.
Ingredienser
4 portioner
4 kycklingfiléer
1 msk olja
1 tsk salt
peppar
1 - 1 1/2 msk röd currypasta
2 paprikor
1 burk ananas (à 227 g)
2 dl lätt crème fraiche
1 - 1 1/2 msk senap
16 skivor formfranska
Till servering
blandad sallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2554 KJ / 609 kCal
Fett19 g
Salt3.9 g
Kolhydrater66 g
Protein51 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Det står bara formfranska inte att den är glutenfri... det stämmer inte mellan rubrik och texter.
Erika
2018-03-23Hej Erika! Tack för att du hörde av dig till oss så vi kunde korrigera i receptet. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2018-03-28Är det ingen som tyckte att det var JÄTTESTARKT? Jag tyckte nästan att det inte gick att äta , och jag gillar ändå stark mat. Nästa gång (för jag ger det en ny chans) blir det max 1 tsk currypasta - inte två msk...
Yvonne
2010-07-02Detta recept står ofta överst på önskelistan när barnen får önska vad vi ska äta! Enkelt och jättegott
Karin
2007-08-11