Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Kycklingfyllda våffelmackor

Varma mackor i våffeljärn med fyllning av kycklingfilé, paprikor och ananas passar superbt till lunch eller en lättare middag. Kycklingfyllningen i mackorna får du härligt krämig med crème fraiche som smaksätts med röd currypasta och senap.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär kycklingfiléerna i små tärningar. Stek dem i olja ca 5 min. Krydda med salt, peppar och gärna röd currypasta. Låt kycklingen svalna.
  2. Skölj, kärna ur och skär paprikan i små tärningar. Låt ananasen rinna av och skär den i små bitar.
  3. Blanda lättcrème fraichen med kyckling, paprika och ananas. Krydda gärna med senap.
  4. Fördela röran på hälften av brödskivorna. Lägg på resterande brödskivor. Grädda de dubbla mackorna i våffeljärn ca 2 min.
  5. Till servering: Servera de kycklingfyllda våffelmackorna med en blandad sallad.

För alla

Kontrollera noga innehållet på currypastan.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Tips

För en mer energisnål måltid kan lättcrème fraichen bytas ut mot mini fraiche.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 kycklingfiléer
  • 1 msk olja
  • 1 tsk salt
  • peppar
  • 1 1/2 msk röd currypasta
  • 2 paprikor
  • 1 burk ananas (à 227 g)
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 1 1/2 msk senap
  • 16 skivor formfranska
Till servering
  • blandad sallad
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Kycklingbröstfilé

5:- Rabatt

Guldfågeln, Tunnskivad/tvådelad ca 700 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 2196 kJ / 524 kCal
Läs mer om näringsvärden