Italiensk rispanna | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Italiensk rispanna

Italiensk rispanna är en fräsch panna med tomater, lök, kronärtskockshjärtan, parmesanost, ris samt rikligt med örter som timjan och basilika. Denna rispanna serveras med ciabattabröd och ruccolasallad.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs de båda löksorterna i matfettet i en traktörpanna. Tillsätt riset och låt fräsa med någon min. Häll på buljongen och låt koka ca 20 min under lock.
  2. Låt kronärtsskockshjärtana rinna av och skär i mindre bitar. Strimla tomaterna. Blanda ner kronärtsskockshjärtan, tomater, ost och hackade örter i det färdigkokta riset. Servera med ciabattabröd och ruccolasallad.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk smör eller margarin
  • 3 dl långkornigt ris
  • 6 dl grönsaksbuljong (tärning + vatten)
  • 1 burk kronärtskockshjärtan (à 400 g)
  • 10 marinerade soltorkade tomater
  • 2 dl färskriven parmesanost
  • 1/2 dl örter t ex rosmarin, timjan, oregano
Lägg till i inköpslistan