Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Italiensk risotto

Bjuder du på en italiensk risotto till det stekta köttet blir middagen en höjdare. Det kladdiga riset får en ljuvlig smak av buljongen och gul lök och den rivna parmesanen gör riset förstaklassigt och utsökt.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och finhacka löken.
  2. Fräs löken och riset i matfettet i en kastrull någon minut. Koka upp buljongen.
  3. Späd med buljongen lite i taget och rör om. Låt koka utan lock tills buljongen kokat in. Fortsätt och späd tills riset är färdigt och suget åt sig det mesta av buljongen, ca 20 minuter.
  4. Blanda ner osten och smaka av med salt och peppar.
  5. Servera risotton till stekt kött och tomatsallad.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 liten gul lök
  • 3 dl arborio- eller avorioris
  • 1 msk matfett
  • ca 8 1/2 dl hönsbuljong eller grönsaksbuljong
  • 1 dl riven parmesanost
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?