Italiensk potatissallad

En riktigt krämig och god potatissallad med burratine, zucchini, tomater och oliver. Passar fint till exempelvis lamm och lax.
Samarbete med:
Granarolo

Ingredienser
4 portioner
900 g kall kokt potatis (gärna delikatess)
1 silverlök
1 zucchini (ca 300 g)
250 g babyplommontomater
1 citron (finrivet skal och 1 msk saft för 4 portioner)
1 vitlöksklyfta
2 dl Granarolo quattrocento (italiensk hårdost)
2 dl crème fraiche
1/2 dl majonnäs
2 msk avrunnen kapris
3 tsk italiensk salladskrydda
salt
svartpeppar
1 dl avrunna svarta oliver med kärnor
1 förp mini burrata (à 350 g, ostvikt 150 g)
1 kruka basilika
2 msk olivolja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3054 KJ / 731 kCal
Fett50 g
Salt3.5 g
Kolhydrater49 g
Protein19 g
Kommentarer
2 stJättegod! Använde inte zucchini eller citron men blev gott ändå! Stekte fläskytterfilé till och det blev gott.
Elin
Krävde en del extra salt för min smak. Gjorde lammkotletter i ugnen till. Fantastiskt gott.
Niklas